Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 
 

 

 

 

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 18:44

Eπιμορφωτική Συνάντηση του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής με τους Εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του 5ου Γυμνασίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε παιδαγωγική - επιμορφωτική συνάντηση με τους Εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, με θέμα: «HΠροπονησιμότητατων Παραμέτρων της Φυσικής Κατάστασης στην Παιδική Ηλικία: Μύθος και Πραγματικότητα». Η επιμορφωτική συνάντηση διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ημαθίας & Πιερίας σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Ημαθίας.

Εισηγητής της  επιμορφωτικής συνάντησης ήταν ο Δρ Χρήστος Κοτζαμανίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, με Ερευνητικό Πεδίο τον  Νευρομυικό Έλεγχο και την Προπονητική στην Παιδική Ηλικία.

Σκοπός της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν να συμβάλει εποικοδομητικά στο αμφιλεγόμενο ζήτημα της Προπονησιμότητας των Παραμέτρων της Φυσικής Κατάστασης στην Παιδική Ηλικία. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το ερώτημα αν πρέπει να αποτελεί μέρος της γενικότερης προπονητικής προετοιμασίας με στόχο τη βελτίωση της αθλητικής επίδοσης του παιδιού.

Η ενδελεχής προσέγγιση του θέματος εκ μέρους του εισηγητή τέθηκε μέσα από τέσσερα κύρια ερωτήματα: α) από την άποψη του σταδίου της βιολογικής ωρίμανσης: υποστηρίζεται ότι η προπόνηση των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης στην παιδική ηλικία επιφέρει φυσιολογικές προσαρμογές παρόμοια με τους ενήλικες, β) από το ζήτημα της μυοσκελετικής προστασίας: το παιδί, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, είναι πιο προστατευμένο από τους ενήλικες, τραυματίζεται και κουράζεται λιγότερο και αποκαθίσταται ταχύτερα, γ) από την άποψη της παιδαγωγικής προσέγγισης: η προπόνηση των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης του παιδιού πρέπει να πραγματοποιείται όποτε και όταν  αυτή χρειάζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη, μεταξύ άλλων, και το στάδιο της βιολογικής του ωρίμανσης και δ) από την άποψη της ηθικής διάστασης του θέματος, η οποία προϋποθέτει  και απαιτεί τόσο τη γονική συναίνεση όσο και του ίδιου του παιδιού, καθώς και τη γενικότερη διαφύλαξη της ψυχοσωματικής του ακεραιότητας. 

Αναμφισβήτητα, η άρτια εισήγηση του Δρ Κοτζαμανίδη έριξε άπλετο φως και αποσαφήνισε το αμφιλεγόμενο ζήτημα της προπόνησης των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης στην παιδική ηλικία, βελτίωσε σημαντικά τη γνώση και διεύρυνε τους παιδαγωγικούς ορίζοντες των  Εκπ/κών Φυσικής Αγωγήςτης Ημαθίας και σίγουρα συνέβαλε σημαντικά στη μόρφωση και επιμόρφωσή τους.

Ευχαριστούμε τη Δ/νση του 5ου Γυμνασίου Βέροιας για τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"