Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 
 
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 23:26

Συνάντηση με Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο  Βουλευτής Ημαθίας Ουρσουζίδης Γιώργος πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη. 

         Τα θέματα που συζητηθήκαν, είναι αυτά που απασχολούν τους αγρότες της Ημαθίας και αφορούν:  

1.    Αποζημιώσεις από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν στις  δενδροκαλλιέργειες  τον Ιούλη του τρέχοντος έτους.

         Το βασικό αίτημα για αποζημίωση ικανοποιήθηκε. Όλες οι ποικιλίες που ήταν σε φάση συγκομιδής θα αποζημιωθούν ανάλογα με τη ζημία που υπήρξε -  όπως εδώ και καιρό ξεκαθάρισε το ΥΠΑΑΤ.

         Θα συλλεχθούν τα απαιτούμενα  στοιχεία που αφορούν στις προσκομισθείσες ποσότητες ροδακίνων ανά ποικιλία (επιτραπέζιων και συμπύρηνων), ώστε να προκύψει η απώλεια παραγωγής.

          Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ΕΛΓΑ θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα υπεύθυνης ενημέρωσης των αγροτών. 

          Όπως είναι ήδη γνωστό έχουν εκδοθεί δύο πορίσματα, όσον αφορά στην αιτία πρόκλησης της ζημίας. Η πρώτη από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και η δεύτερη από Ειδική  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε μετά από ευρεία  συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στις 26.7.2017.

         Οι αγρότες πρέπει να θεωρούν δεδομένο, ότι ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθεί στα πλαίσια του κανονισμού του οργανισμού.

2.  Εμπάργκο

         Ο φάκελος τεκμηρίωσης της απώλειας εσόδων, λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. σε συνεργασία με τη  Ισπανία.  

          Η ζημία λόγω του εμπάργκο, αφορά στο 25% των εξαγώγιμων νωπών  φρούτων - ιδιαίτερα στο ροδάκινο είναι μεγάλη - συνεπώς η Ε.Ε. πρέπει να αποζημιώσει τους παραγωγούς. Αυτή είναι η θέση κυβέρνησης και παραγωγών.

 

3.  ΠΣΕΑ

         Υπογράφτηκε ηΚΥΑ που αφορά στην αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν οι καλλιέργειες τους κατά τα έτη 2014 και 2015, ήδη βρίσκεταιστο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αρ. πρωτ. 2/90876/14.12.17 και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να προβεί στην πληρωμή των δικαιούχων.

        Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα.

 

 

             Βέροια 16.12.2017                          Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

                                                                Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"