Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 13:18

Ο Χρήστος Αντωνίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το Νόμο 2193 του 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της.

Ήταν μια απόφαση που αποτέλεσε έκφραση σεβασμού και τιμής στα θύματα αλλά και θέλησης να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη και η γνώση της συστηματικής εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού, μέσω βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων που στοίχισαν τη ζωή σε 353.000 Ελληνοπόντιους.

Η μνήμη των εγκλημάτων αυτών πρέπει να μείνει ζωντανή στη συλλογική μας συνείδηση και να μας θυμίζει τις δραματικές συνέπειες του ακραίου εθνικισμού και την αξία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, της ανεκτικότητας απέναντι στο διαφορετικό και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

 

Χρήστος Αντωνίου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"