Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 09:03

2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας: «Προβλήματα στη λειτουργία και τις υποδομές της Σχολικής Μονάδας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς διαπιστώσαμε ότι η σχολική μονάδα αντιμετωπίζει τα παρακάτω πολύ σοβαρά προβλήματα:

 

1) Η παρουσία υπερβολικά πολλών αδέσποτων σκύλων καθημερινά σε όλους τους χώρους του σχολείου έχει γίνει πλέον αφόρητη. Υπογραμμίζουμε:

               α)  Ότι το θέμα έχει και υγειονομικές προεκτάσεις που είναι πολύ σημαντικές.

               β) Το ζήτημα είναι η ασφάλεια των μαθητών για την οποία υπεύθυνοι είναι οι διδάσκοντες και η Διεύθυνση του Σχολείου.

              Δεν είναι όμως αρμόδιοι οι καθηγητές και ο Διευθυντής μόνο για την καθημερινή απομάκρυνση αδέσποτων σκύλων από το χώρο που εργάζονται και ζουν καθημερινά μαζί με άλλα 335 παιδιά.

             Ζητούμε σε εύλογο χρόνο την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τους χώρους του σχολείου μας.

                         Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να δώσετε άμεση λύση.

 

 2) Η υλικοτεχνική υποδομή του κτιρίου έχει φτάσει τα όριά της.

                  Το κτίριο χρειάζεται επειγόντως νέα κουφώματα και επισκευές σε πόρτες και χώρους διδασκαλίας.

            Ακόμα χρήζει ηλεκτρολογικής επισκευής καθώς παρατηρήσαμε και έχουμε ήδη αναφέρει σοβαρό ηλεκτρολογικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει τα φώτα της σχολικής μονάδας να λειτουργούν όπως πρέπει ειδικά το χειμώνα με τις συνθήκες σκότους κατά τις πρωινές ώρες.

                  Το γυμναστήριο της σχολικής μονάδας χρειάζεται να επισκευαστεί (σκεπή, εσωτερικοί χώροι). Το καλοκαίρι με τις νεροποντές οι συνάδελφοι απομάκρυναν συνεχώς νερά από τον κλειστό χώρο (!!!) για να μη βραχούν  (!!!) τα σχολικά εγχειρίδια και καταστραφούν.

                                    Αιτούμαστε μία καλή περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος ώστε να μειωθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και η προφύλαξη του κτιρίου από άτομα που δημιουργούν προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

                  Όλες οι παραπάνω καταστάσεις δημιουργούν σοβαρές ελλείψεις στην ασφαλή διαβίωση μαθητών και εκπαιδευτικών στο κτίριο. Η δε σπατάλη καυσίμου και η συνεπαγόμενη οικονομική αιμορραγία λόγω της χαμηλότατης ενεργειακής απόδοσης των  πεπαλαιωμένων κουφωμάτων του κτιρίου είναι πολύ μεγάλη.

 

3) Οι υποδομές σε βοηθητικά μέσα διδασκαλίας είναι απολύτως πενιχρές και εντελώς ασύμβατες με το μέγεθος της σχολικής μας μονάδας. Χρειαζόμαστε:

                 α) προβολικά μηχανήματα και υπολογιστές σε κάθε αίθουσα

β) δομημένη καλωδίωση στις αίθουσες διδασκαλίας ώστε να μπορούμε να κάνουμε το μάθημα όπως πρέπει στην εποχή μας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

                 Για τα παραπάνω ζητήματα έχουμε ήδη απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νάουσας, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ αρχικά μας διαβεβαίωσαν για τη διεκπεραίωση του αιτήματος.

       4) Το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια. Πρέπει οπωσδήποτε, το απαράδεκτο αυτό ζήτημα να λυθεί ώστε να υπάρχει νομική κάλυψη όλων των υπηρετούντων στη σχολική μονάδα.

               

       Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

      Ο Διευθυντής

    Παππάς Χρήστος

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"