Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 09:55

Έκθεση ζωγραφικής «ΓΥΓΑΙΑ» του Κωνσταντίνου Φάη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τις 23 μέχρι και τις 30 Μαΐου, στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Βιομηχανικής Κληρονομιάς Δήμου Νάουσας, ‘’ΕΡΙΑ’’, θα λάβει χώρα η έκθεση πινάκων ζωγραφικής ''ΓΥΓΑΙΑ'', του Κωνσταντίνου Φάη. Ο νέος, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης από την πόλη των Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει πάνω από 70 πρωτοποριακά έργα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται στο πάθος του για τη ζωγραφική , στην διεξοδική μελέτη της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής γραμματείας, αλλά και σε μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία, γλυπτά και νομίσματα.

 Σπουδαίοι στρατηλάτες, ήρωες, θεοί και μυθικά πλάσματα αποτυπώνονται σε προσωπογραφίες και συνθέσεις με μορφές επιβλητικές, πομπώδεις, με έντονη μυϊκή διάπλαση και αυστηρά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά με έντονη έκφραση, για να γοητεύσουν τους λάτρεις της αρχαίας ιστορίας και μυθολογίας με τρόπο ιδιαίτερο και μοναδικό. Με υλικά τη σινική μελάνη, τα έγχρωμα μολύβια και το ξηρό παστέλ τα έργα γίνονται άλλοτε αυστηρά  άλλοτε ζωηρά, ανάλογα με την πηγή στην οποία βασίζονται ενώ ποικίλουν στην τεχνική και στις διαστάσεις, οι οποίες είναι από 3x4 εκ. μέχρι και 70x100 εκ. Πρόκειται για μια έκθεση πρωτότυπων έργων εμπνευσμένων πέρα από κλασικές και συνηθισμένες τεχνοτροπίες, η οποία ακολουθεί και την τροχιά της Αριστοτελικής Μίμησης. Η ιδιαιτερότητα των εκθέσεων του καλλιτέχνη είναι η συνοδεία όλων των έργων με επεξηγηματικά λευκώματα, στα οποία καταγράφει το θέμα του έργου αλλά και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που βασίζεται σε αντίστοιχη πηγή. Δηλαδή εκθέτει όχι μόνο το αποτέλεσμα της έμπνευσής του αλλά και την εν συντομία πορεία της έρευνάς του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"