Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

 

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 13:11

Με το Erasmus στην Ιταλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας επισκεφτήκαμε την Μπρέσια της Ιταλίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο: «InnovativeSchoolsandCreativeApproaches» ( Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Προσεγγίσεις). Ήταν η Τρίτη διακρατική συνάντηση των εταίρων από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Μπρέσια με τα επιβλητικά μεσαιωνικά κτίρια και  τις ρωμαϊκές αρχαιότητες που βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με τα κτίρια της σύγχρονη αρχιτεκτονικής. Επισκεφτήκαμε ακόμη την πόλη της Βερόνα, πασίγνωστης από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με το τεράστιο αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο «Αρένα» που διατηρείται και λειτουργεί έως σήμερα, με τα μεσαιωνικά της κάστρα και κτίρια και με τις όμορφες πλατείες της.

Δεν παραλείψαμε φυσικά να περιηγηθούμε και στην γειτονική Βενετία που μας μάγεψε με τα κανάλια της, τις γέφυρες, τις γόνδολες , τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Μάρκου με  την εντυπωσιακή πλατεία του. Τελευταία στάση το Μπέργκαμο, μια όμορφη πόλη που με τελεφερίκ την ενώνεται  με την παλιά μεσαιωνική πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα επιβλητικά κτίρια.

Ολοκληρώσαμε, τέλος, τις προγραμματισμένες εργασίες της συνάντησης, κατά τις οποίες οι μαθητές επιμελήθηκαν το τραγούδι του προγράμματος ενώ οι καθηγητές παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα της διδασκαλίας των Ελληνικών, που οι καθηγητές του σχολείου μας παρείχαν στους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, που έγινε σε όλα τα σχολεία των εταίρων, όσον αφορά στην στάση των μαθητών απέναντι στην διαφορετικότητα και σε κάθε είδους ρατσισμό, όπως και τα αποτελέσματα της διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας με νέες, δημιουργικές μεθόδους.

Με αυτήν την συνάντηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος του φιλόδοξου και πολύπλευρου αυτού προγράμματος, που θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά με νέες διακρατικές συναντήσεις, καθώς και με την υποδοχή των εταίρων μας στην πόλη μας.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"