Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 19:29

Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία: Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 18η χρονιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζεται για 18η χρονιά η επιτυχημένη σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.

Η εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Πόσο μαύρες είναι οι μαύρες τρύπες;» θα πραγματοποιηθείτο Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα ομιλιών του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς).

Ομιλητής θα είναι ο αστρονόμος-αστροφυσικός κ. Χαρίτων Τομπουλίδης.

 

Περίληψη ομιλίας

Τι είναι οι μαύρες τρύπες; Είναι τέρατα που καταπίνουν τα πάντα, ή, απλά αστέρια μεγάλα που πεθαίνουν; Και είναι πολύπλοκες οι μαύρες τρύπες, ή, όπως λένε οι επιστήμονες πολύ απλές; Είναι οι μαύρες τρύπες φαλακρές, χωρίς τρίχες; Έχουν οι μαύρες τρύπες ορίζοντες; Και αν κάποιος μπει σε μια μαύρη τρύπα χάνεται ή βγαίνει κάπου αλλού; Σε μια άσπρη τρύπα, ας πούμε. Γιατί τις λέμε μαύρες τρύπες και όχι κόκκινες; Πεθαίνουν οι μαύρες τρύπες; Εξαφανίζονται; Είναι πράγματι μαύρες; Υπάρχουν πολλών ειδών μαύρες τρύπες ή όλες είναι ίδιες;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"