Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 

 

 

 

 

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 10:04

"Το Υπουργείο Οικονομικών επιβαρύνει υπέρμετρα τους αγρότες"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με το καθεστώς μετάταξης των αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το Υπουργείο Οικονομικών επιβαρύνει υπέρμετρα τους αγρότες με το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ένταξη των αγροτών στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ανισότητες αφού:

α) Προσμετρώνται στο ανώτατο όριο των 5.000 ευρώ, αναδρομικές ενισχύσεις παρελθόντων ετών, που καταβλήθηκαν στους αγρότες το 2016, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση.

β) Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στόχευσε τους μικρούς αγρότες και τους υποχρέωσε να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. για επιδοτήσεις που έλαβαν καθυστερημένα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, παρά το γεγονός ότι, και την προειδοποιήσαμε για τον παραλογισμό και για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

Η προθεσμία μετάταξης από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. έληξε, χθες, στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς η Κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις, που επιβάλλονται από την ίδια τη λογική.

Όμως, έστω και τώρα, υπάρχει τρόπος.

Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει:

 

  • Πρώτον, παράταση της προθεσμίας της δήλωσης μετάταξης

 

  • Δεύτερον, ρύθμιση για την εξαίρεση των επιδοτήσεων, παλαιοτέρων ετών - που λόγω κυβερνητικής καθυστέρησης καταβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο - από το όριο υπαγωγής στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.

 

Η Κυβέρνηση, που δεν ξέρει παρά μόνο να στοχοποιεί τους αγρότες με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα και με δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, ας πράξει επιτέλους το αυτονόητο». 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"