Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 20:13

Ο Σαρωνικός είναι η αρχή;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί πάνω από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, πιστεύει ότι η οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης φροντίδας και προγραμματισμού του Ελληνικού κράτους για να προστατέψει τους κλειστούς κόλπους, που δεν είναι λίγοι στη χώρα μας. Ήταν επόμενο αργά ή γρήγορα να συμβεί αυτό, ως αποτέλεσμα κρατικής αδιαφορίας. Τώρα κλαίμε πάνω από το «χυμένο γάλα», μετρώντας τις συνέπειες, οικολογικές και οικονομικές, της πολιτικής μας. Ο τουρισμός, η αλιεία και η αναψυχή των πολιτών, αναστέλλονται τώρα σε πολλές ακτές του Σαρωνικού, ενώ τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται, αλλά και όσα είναι καλά κρυμμένα στο βυθό. Ο Σαρωνικός θα αργήσει να ανακάμψει και μέχρι τότε εμείς θα μετράμε τις συνέπειες της αφροσύνης μας.

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής της ελεύθερης οικονομίας δυστυχώς οι δραστηριότητές μας, για περισσότερο κέρδος, υποβιβάζουν τον κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντος και εδώ πρέπει να στέκει άγρυπνη η πολιτεία. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει και έτσι πληρώνουμε μετά από μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνέπειες.

Φρονούμε ότι οι κλάδοι που επλήγησαν οικονομικά από τη ρύπανση του Σαρωνικού θα πρέπει να τύχουν αποζημιώσεων από το κράτος και ελπίζουμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προφητικά, αν θέλετε, το ΠΑΝΔΟΙΚΟ έχει ως θέμα φέτος, στο ετήσιο Συνέδριό του, τα προβλήματα των κλειστών κόλπων.

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ προτείνει, με αφορμή το τραγικό συμβάν του Σαρωνικού, να ανοίξει ευρεία συζήτηση για την αποφυγή στο μέλλον τέτοιων περιστατικών. Όμως αυτή τη φορά δεν πρέπει να μείνουμε στη θεωρία, αλλά να αποφασιστεί το πλέγμα των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία της θάλασσας και των οικονομικών παραμέτρων που σχετίζονται με αυτή.

 

 

Η Επταμελής Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"