Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 

Αρχείο

Είκοσι ένα χρόνια μετά την εκδημία της Μελίνας Μερκούρη, οι άνθρωποι που την αγάπησαν και εξακολουθούν να τη θυμούνται, θα συγκεντρωθούν στον τάφο της στο Α' Νεκροταφείο σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Οι φίλοι, οι συνεργάτες και η οικογένειά της θα τελέσουν το καθιερωμένο μνημόσυνο.
Η Μελίνα μένει αξέχαστη διεθνώς. Οπως μας ενημερώνει το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Μονς (Mons) του Βελγίου εγκαινίασε στις 23 Φεβρουαρίου τη «Λεωφόρο Μελίνας Μερκούρη». Τα εγκαίνια έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης από τη Μελίνα Μερκούρη και τον Τζακ Λανγκ (πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας).
Με αυτόν τον τρόπο η πόλη Μονς, που είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2015, αποτίει φόρο τιμής στη Μελίνα, δίνοντας το όνομά της σε μία λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος του συνεδριακού κέντρου MICX (Mons International Congress Xperience - η ανέγερση του άρχισε το 2012 και περατώθηκε το 2014) και είναι μέρος μίας στρατηγικής για την τουριστική και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. Το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται σε μία μεγάλη γειτονιά κοντά στον μελλοντικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί από τον Σαντιάγο Καλατράβα.
 
πηγή: ethnos.gr
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"