Ειδήσεις σε τίτλους

 

 
 

 

 
 
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:27

Εδώ και τώρα Κίνημα Αλλαγής… για να γίνει το όραμα πράξη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Της Θούλης-Χρυσάνθης Σιδηροπούλου

 

Είκοσι έξι χρόνια μετά τον θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και της Αλλαγής της 18ης Οκτωβρίου 1981 και μετά την νίκη στις δημοτικές εκλογές του 1982 και την ουσιαστική καταξίωση της λαϊκής συμμετοχής, ήρθε η επιβεβαίωση της  στήριξης της Αλλαγής από τον ελληνικό λαό και στις Ευρωεκλογές που ακολούθησαν τότε και κυρίως με τη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 1985, νίκη που σηματοδοτούσε και τον οριστική επικράτηση της Αλλαγής.

Για το όραμα της Αλλαγής γενιές και γενιές πάλεψαν και προσέφεραν τα νιάτα και την ζωή τους στην ελευθερία και στην δημοκρατία, έτσι για να περάσει η εξουσία στον λαό, για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες για να κατακτηθεί  η Εθνική Ανεξαρτησία, για να εδραιωθεί η Λαϊκή Κυριαρχία και να ανοίξει ο δρόμος προς την Κοινωνική Απελευθέρωση των εργαζόμενων Ελλήνων.

Οι κυβερνήσεις της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου δεν άλλαξαν, ως δια μαγείας, τα πράγματα στην Ελλάδα, άλλαξαν όμως τις δομές του κράτους και κυρίως το κλίμα για τον εκδημοκρατισμό της πολιτείας και την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας. Εμπέδωσαν τις νέες αξίες που έδεναν την παράδοση μέχρι το σήμερα και το αύριο της χώρας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο μέσα από τον ανυποχώρητο στόχο να περάσει η εξουσία στον ίδιο το λαό.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, παρά την εντεινόμενη σύγκρουση ανάμεσα στον πόλο της εξάρτησης της Δεξιάς και στις δυνάμεις της ανεξαρτησίας, όπως εκφράζονται και σήμερα από τη σύγχρονη Κεντροαριστερά, ανάμεσα στο κατεστημένο και στις κοινωνικές δυνάμεις της Αλλαγής , η χώρα γνώρισε την δημοκρατική σταθερότητα, που την εγγυήθηκε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου με κυβερνήσεις που επιδόθηκαν ήρεμα και αδιαπραγμάτευτα στο δημιουργικό έργο της πραγματοποίησης του οράματος της Αλλαγής.

Διαχρονική ισχύ και επικαιρότητα

Το εγχείρημα της δημοκρατικής και προοδευτικής Νέας Αλλαγής, που αποτελεί συνέχεια της δικαιωμένης και νικηφόρας στρατηγικής της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου με την δυναμική συμμετοχή των πολιτών αναδείχτηκε ξανά, στις 19 Νοεμβρίου 2017, σε καθοριστική επιλογή με διαχρονική ισχύ και επικαιρότητα για την πολιτική ανανέωση, ανασύνθεση και ενοποίηση της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας των σύγχρονων μη προνομιούχων Ελλήνων. 

Από την αρχή της πορείας για την ίδρυση της Νέας Κεντροαριστεράς διαφάνηκε ότι οι ελπίδες των λαϊκών στρωμάτωνστρέφονται πάλι στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για την δημιουργία όλων εκείνων των αναγκαίων και ικανών συνθηκών που θα επιλύσουν τα προβλήματά τους και θα δικαιώσουν τις προσδοκίες τους.  

 

Η Φώφη Γεννηματά, σε όλη την θητεία της σαν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  αμφισβήτησε ευθέως και ριζικά την ιδεολογική κυριαρχία τόσο των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων όσο και της λαϊκίστικης Αριστεράς. Όταν δημιούργησε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρόταξε την ενότητα και την συνοχή των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Την κοινή θέληση και την συλλογική λειτουργία. Την σύνδεση με τα προβλήματα και την επαφή με το λαϊκό κίνημα. Την ενιαία δράση. Ανασύνθεσε το όραμα της διαχρονικής Αλλαγής σε Νέα Αλλαγή κι αυτό το μετέτρεψε σε ένα δημοκρατικό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό κι επίκαιρο στρατηγικό σχέδιο για το κοινωνικά αναγκαίο και το ιδεολογικά επιθυμητό για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για την ταυτότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, την μοναδική διαζευκτική λύση στην πολύμορφη και πολυμέτωπη κρίση που μας ισοπεδώνει.

 

Στην μακρόχρονη πορεία των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού, σήμερα, σε μια τόσο κρίσιμης σημασίας μεταβατική περίοδο, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, είναι παρούσα, ισχυρή και κατοχυρωμένη πάλι και μέσα από τις διαδικασίες της λαϊκής συμμετοχής.

Σωστή αποτίμηση της ιστορικής συγκυρίας

Η Φώφη Γεννηματά έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών, που συνεπάγεται η καθαρή εντολή, που της έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 19 Νοεμβρίου 2017 κι αποτιμώντας σωστά την ιστορική συγκυρία, υλοποίησε μια στρατηγική συμπόρευσης και ενοποίησης των κοινωνικών δυνάμεων, που προωθούν την πραγματοποίηση της Νέας Αλλαγής και έχουν σαν βασικό πόλο αναφοράς και κύριο μοχλό την μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, το Κίνημα της νέας Αλλαγής.

Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά σηματοδοτεί με συνέπεια την ιστορική συνέχεια των δημοκρατικών αγώνων γενιών και δίνει ένα νέο νόημα και μια νέα δυναμική στην σχέση της κοινωνίας με την πολιτική καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες με την πνοή της ηθικής και της δεοντολογίας στην πολιτική δράση καθώς και της ποιοτικής στάσης ζωής στις ιδέες, στους στόχους, στα μέσα, στις αντιλήψεις, στην νοοτροπία και στην κοινωνική πρακτική.

ΌΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΤΕ, ΈΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ  ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗαλλά με σταθερές κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συγκλίσεις στο όραμα της Αλλαγής. Ενός νέου κοινωνικού και πολιτικού ριζοσπαστισμού, που καθορίζεται από την ταξική πάλη και καθοδηγεί αγώνες διαρκείς για την Κοινωνική Χειραφέτηση και την Απελευθέρωση των μη προνομιούχων.

Νέοι αγώνες ξεκινούν ξανά για να προχωρήσουμε στη νίκη και την Αλλαγή για μια καινούρια κοινωνία. Η έκβαση αυτών των αγώνων είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Εδώ και τώραΚίνημα Αλλαγής για να είναι οι μάχες μας νικηφόρες.

Εδώ και τώραΚίνημα Αλλαγής για να γίνει το όραμα πράξη.

Εδώ και τώραΚίνημα Αλλαγής για να γίνει η ελπίδα ζωή._

·         Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στο πολιτικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη στο τεύχος Νο 387 που κυκλοφορεί. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"