Αρχείο
- Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Στις 20 - 21 Οκτωβρίου, η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους θα διοργανώσει για πρώτη φορά στον κλάδο, ημερίδα που αφορά σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο της βιομηχανίας και επικεντρώνεται αυστηρά στα φρούτα και τα λαχανικά.. Όπως είναι γνωστό, η ύπαρξη ζώντων οργανισμών καθιστά αναγκαία μια ευρύτερη γνώση ( βιολογική και χημική), συγκριτικά με τα περισσότερα θέματα της ψυκτικής αλυσίδας για τα οποία συχνά ακούμε.
Είτε αφορά σε 3rd party ψυχρή αποθήκευση, είτε σε χονδρική πώληση, όλοι έχουμε πολλά να μάθουμε γύρω από το θέμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ενός προϊόντος, τόσο πριν να φτάσει στην αποθήκη όσο και κατά την αποθήκευσή του. Αναπτυγμένη γνώση αυτών των θεμάτων θα βοηθήσει στην αύξηση του χρόνου αποθήκευσης και θα επιτρέψει την προσφορά ενός καλύτερου ποιοτικά προϊόντος στον πελάτη.
Θα υπάρξει εκτεταμένη παρουσίαση πρακτικών θεμάτων ψυκτικής αλυσίδας σε μια δίωρη παρουσίαση από εξειδικευμένο Πανεπιστημιακό Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τον κ. Ευάγγελο Σφακιωτάκη.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον και θα έχει τίτλο: Πρακτική εκπαίδευση των ασχολουμένων με την αλυσίδα διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών.
Την Τετάρτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γεύμα networking σε μία παραδοσιακή ταβέρνα της Βέροιας.
Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε τοπικές ψυκτικές μονάδες αποθήκευσης και διανομής φρούτων στην περιοχή της Βέροιας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
9:00 Έναρξη -Προσέλευση -Καλωσόρισμα
Ρόμπερτ Μακναμάρα, Γενικός Γραμματέας ΕΕΒΨ, Μέλος ΔΣ ECSLA και IARW European division, Διευθύνων Σύμβουλος Ψυγεία Λομβάρδος
9:30 ? Μια γενική θεώρηση της Μετασυλλεκτικής Φυσιολογίας & Τεχνολογίας
Νωπών Οπωροκηπευτικών ? Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Ομοτ. Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
11:30-12:00 Διάλλειμα-Καφές
12:00 ? Αποδοτική διαχείριση φρούτων και λαχανικών: βέλτιστες πρακτικές για την ικανοποίηση της αγοράς, της νομοθεσίας και της κερδοφορίας ? Πασχάλης Λιθοξόπουλος, Εταιρία Καρανικόλας-εμπόριο φρούτων
12:30 ? Ποιοτικός έλεγχος στους θαλάμους συντήρησης και ψύξης για αποθήκευση και διακίνηση των οπωροκηπευτικών ? Κυριάκος Μαυρής, Γεωπόνος της Δ/νσης Γεωργίας Ημαθίας, Τακτικός ποιοτικός ελεγκτής
13:00 ?Φρέσκα φρούτα. Από την παραγωγή στην κατανάλωση, τι συμβαίνει ενδιάμεσα? ? Κώστας Αράπης, Διευθύνων Σύμβουλος της AMTENCO ΑΕ
13:30-14:30 Διάλειμμα-Φαγητό
14:30 ?Προϊόντα ελάχιστης κατεργασίας (minimally processed products ? έτοιμες σαλάτες κλπ)? Λευτέρης Χατζής, Γεωπόνος-Γεωργικός Μηχανικός M.Sc, Σύμβουλος ποιότητας
15:00 ? Η ασφάλιση των κινδύνων αποθήκευσης και διανομής των οπωροκηπευτκών/προτάσεις-εμπειρίες-αποζημιώσεις ? Γεώργιος Ζαφειρίου, Διευθύνων Σύμβουλος COMERGON AE ?RISK MANAGERS-INSURANCE BROKERS
15:30 Ερωτήσεις-Συμπεράσματα
Για περισσότερα επικοινωνήστε με την Ένωση στο 210-3469606 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.