Αρχείο
- Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα ότι η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 150εκ. ευρώ για τις επεκτάσεις των γραμμών 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τελευταία δόση του προγραμματισμένου και υπογεγραμμένου από το 2002 δανείου της Τράπεζας προς τη χώρα μας, ύψους 800εκ. ευρώ, η απορρόφηση του οποίου γινόταν σταδιακά. Δεν είναι καινούρια σύμβαση, ώστε να αποτελεί «απόδειξη εμπιστοσύνης», όπως επιθυμεί, για προφανείς λόγους, να την ερμηνεύσει ο κ. Υπουργός. Η εμπιστοσύνη υπήρχε.
Το έργο που εξήγγειλε ο κ. Υπουργός, επισημαίνεται ότι είναι έργο που έχει μελετηθεί, δημοπρατηθεί και κατασκευαστεί επί Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, εδώ και 8 μήνες, απλά προσπαθεί να αποφασίσει πώς και αν θα το ολοκληρώσει.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Υπουργός να δηλώνει «ικανοποιημένος» περί τα αυτονόητα, ας μας απαντήσει σε κάτι άλλο αυτονόητο και εύλογο:
Για ποιο λόγο δεν δίνει προς χρήση έτοιμους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως αυτόν του Χολαργού; Ο εν λόγω σταθμός είναι, εδώ και μήνες, καθ? όλα έτοιμος. Και αντί να δοθεί προς χρήση, ανακουφίζοντας έτσι τόσο το επιβατικό κοινό όσο και το κυκλοφοριακό πρόβλημα, μένει κλειστός.
Υπάρχει κάποιος λόγος που αποτρέπει τον κ. Υπουργό από το να βάλει την τελική του υπογραφή; Τι είναι αυτό που του δημιουργεί τόση περίσκεψη;».