Αρχείο
- Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, επικράτησε με ποσοστό 52,7 του Μάρκου Μπόλαρη που συγκέντρωσε ποσοστό 47,2. "Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την ανάδειξη του σε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Νικήσαμε το ψέμα και τη λάσπη από όπου και αν προέρχεται" είπε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο Μάρκος Μπόλαρης
Δήλωση Κώστα Καραπαναγιωτίδη
Δήλωση Κώστα Καλαΐτζίδη«Αισθάνομαι τη χαρά και την ευθύνη της εκλογής. Η παράταξή μας αποτέλεσε μια νικηφόρα πρόταση, και οι λαϊκές δυνάμεις αναγνώρισαν στο ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη τη γνησιότητα του πραγματικού φιλόπατρη. Με τα γενναία μας ιδανικά, την γνήσια αλληλεγγύη, την εργατικότητα και την περηφάνια κόντρα στις προκλήσεις των καιρών.
Η ατομική μου επιτυχία είναι μια αφετηρία μάχης στην οποία θα αφοσιωθώ με τόλμη και αισιοδοξία, με πνεύμα συνεργασίας αλλά και σύγκρουσης για το κοινό καλό. Για τα προσεχή δύσκολα χρόνια δηλώνω ρητά ότι περιορίζω σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές ενασχολήσεις και ολόψυχα δίνομαι εκεί που εκλογικά τάχθηκα. Οι επιτυχίες όμως δεν έρχονται μόνες τους. Στον αγώνα της εκλογής είχα μία εκλεκτή ομάδα συνεργατών που μου χάρισαν αμέτρητες ώρες φιλότιμης προσπάθειας.
Στις δύσκολες στιγμές ήταν μάχιμοι, σε στοιχήματα αβεβαιότητας ήταν αποφασιστικοί. Κυρίως όμως μοιράστηκαν μαζί μου την έμπνευση της πρωτοπορίας, το πείσμα που νικά. Τους ευχαριστώ αληθινά. Χρωστώ όμως αγωνιστικούς χαιρετισμούς και σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους ψηφοφόρους που κατάργησαν κομματικές παρωπίδες, στάθηκαν με πίστη στο παραβάν και θαρραλέα με ανέδειξαν πρώτο στο νήμα του καθήκοντος.
Αν δεν εκλεγόμουν θα έβγαινα και πάλι κερδισμένος, δεν θα είχα κανένα παράπονο, και μόνη η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες ιδεών είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Να όμως που χάρη στη μεγάλη παρέα που γίναμε, μπορούμε αύριο να βαδίζουμε ενωμένοι και δυνατοί.
Σας ευχαριστώ.
Όπως δεν έλειψε κανείς, δεν περισσεύει ούτε ένας.
Ξεκινάμε».
Δήλωση Δημήτρη ΜούρνουΤο πώς θα την αξιοποιήσουν είναι το μεγάλο ερώτημα, καθώς στερούνται σχεδίου και πρότασης, στερούνται πολιτικής βούλησης. Πιστεύουμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, να θεμελιωθούν και να αποδώσουν οι νέοι θεσμοί αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα ανάπτυξη. Στο μικρό χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, οι συνάδελφοι μου υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κι εγώ, επιδιώξαμε να ενημερώσουμε το λαό της Ημαθίας για τη σημασία και τις δυνατότητες της αιρετής περιφέρειας.
Να επισημάνουμε το ρόλο που θα παίξουν τα πρόσωπα στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Φαίνεται ότι δεν το καταφέραμε απόλυτα. Μένει να δει κανείς τώρα τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών της κοινωνίας. Αυτές τις εκλογές σημαδεύει το μεγάλο ποσοστό αποχής. Είναι μια κοινωνική συμπεριφορά που χρειάζεται ανάλυση με προσοχή από το πολιτικό σύστημα. Θεωρούμε όμως ότι αυτή η αποχή παραλλάσσει και το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι δεν καταγράφει με ακρίβεια την απήχηση προγραμμάτων και προσώπων στο σύνολο του εκλογικού σώματος.
Εμείς δηλώνουμε ότι στο περιφερειακό συμβούλιο θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την θεμελίωση και την ολοκλήρωση του θεσμού και για την προώθηση των ζητημάτων και των αναγκών της Ημαθίας στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για την ανάπτυξη της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και στήριξαν την μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάναμε τις λίγες μέρες που μας διατέθηκαν για την συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους οχτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση της κοινωνίας σχετικά με το νέο θεσμό και για την επικράτηση του ψηφοδελτίου μας».
πληροφορίες: www.pliroforiodotis.gr


















