Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 12:33

Υδρογυμναστική ή Aqua Aerobic από το Naoussa Swim Club!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Υδρογυμναστική ή αλλιώς το AQUA AEROBIC είναι ένας από τους διασκεδαστικούς τρόπους άσκησης και γίνεται πάντα υπό τους ήχους μοντέρνας μουσικής. Αποτελεί μια έντονη αερόβια αθλητική δραστηριότητα που εκμεταλλεύεται την αντίσταση και την άνωση του νερού, με αποτέλεσμα να χαρίζει ευεξία και άμεση βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, ενώ σε συνδυασμό με την μουσική ψυχαγωγεί δημιουργώντας ένα από τα πλέον ευχάριστα προγράμματα.

 Η συμμετοχή σε προγράμματα aqua aerobic δεν οδηγεί στη γρήγορη απώλεια βάρους αλλά στην προοδευτική, ενώ σε συνδυασμό με ένα ειδικά σχεδιασμένο διατροφικό πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης του ασκούμενου.
          
Το πρόγραμμα αποτελείται από ασκήσεις σύσφιξης και ενδυνάμωσης των μυών και είναι Ιδανικό για όλες τις ηλικίες, ειδικά σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, πόνους στην μέση και γενικά προβλήματα αρθρώσεων.
  

Τα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:
- Το νερό δημιουργεί αντίσταση σε κάθε είδους κίνηση. Αυξάνοντας τη μυϊκή προσπάθεια, το νερό επιταχύνει τη διαδικασία σύσφιξης των μυών χωρίς ιδιαίτερο κόπο και - πιάσιμο - των μυών.
- Η άσκηση μέσα στο νερό δεν χρειάζεται να είναι πολύωρη και ιδιαίτερα κοπιώδης. 25 λεπτά άσκησης στο νερό αντιστοιχούν σε 45 λεπτά άσκησης στην ξηρά.
- Επειδή το σώμα απαλλάσσεται αρκετά από τη βαρύτητα, υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης ποικιλίας ασκήσεων, με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμών.
- Αποτελεί τον πλέον εφαρμοσμένο τύπο άσκησης για άτομα με ειδικές ανάγκες.
- Η απαλλαγή του σώματος από ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, δημιουργεί την αίσθηση νευρομυϊκής χαλάρωσης, που συμβάλλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους.


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!
Τα μαθήματα γίνονται κάθε:
ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30-21:30

ΠΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ:
«NAOUSSA SWIM CLUB»  6978488579- 6951712161 


https://www.facebook.com/Naoussa-Swim-Club

http://naoussaswimclub.wix.com/naoussaswimclub

Σχετικά Άρθρα