Αρχείο
-
Σάββατο, 04 Απριλίου 2015
Ο δικτυακός τόπος για παιδιά
www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο του διαγωνισμού "Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά", ο οποίος διοργανώνεται φέτος πρώτη φορά από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (
www.safeinternet.org) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (
http://ec.europa.eu/safeinternet/).
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ως νικητής του πρώτου βραβείου του εθνικού διαγωνισμού με τον κόμβο
www.imeakia.gr , θα διαγωνιστεί κατόπιν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πανευρωπαϊκή βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 στο Λουξεμβούργο σε εκδήλωση, που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011.
Το "Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά" διοργανώνεται από 14 Kέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος-Πλαισίου Safer Internet και σκοπός του είναι να προωθήσει και να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο υπάρχει ήδη στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, να ενθαρρύνει την παραγωγή αντίστοιχου ασφαλούς online περιεχομένου, επωφελούς για τα παιδιά, που θα τα ενημερώνει, θα καλλιεργεί τη φαντασία τους και θα δημιουργεί νέες δυνατότητες.
Ο δικτυακός τόπος
www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να "κατεβάσουν" χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις για πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί, επίσης, και ως χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.