Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 12:30

«Αόρατες Πόλεις» από τα Εικαστικά Εργαστήρια Νάουσας (Φωτογραφίες και video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση  «Οι Αόρατες Πόλεις» από τα  τμήματα Ζωγραφικής και Χαρακτικής  των Εικαστικών Εργαστηρίων Νάουσας  το Σάββατο 20 Ιουνίου στον Χώρο Τέχνης Ναιάς .

« Οι αόρατες πόλεις είναι ένα όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη» γράφει ο Ιταλό Καλβίνο στο βιβλίο του «Οι Αόρατες Πόλεις» . Τα ονειρικά και στοχαστικά κείμενα που ακροβατούν μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας γεμάτης υπαρξιακό άγχος χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή έμπνευσης από τους σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων του Συλλόγου Διάδοσης Εικαστικών Τεχνών Νάουσας ώστε  να δημιουργήσουν νέες προσωπικές εικόνες που προκύπτουν μέσα από τη βιωμένη ιδέα της πόλης. Ζωγραφική, χαρακτική και μικτά υλικά εισάγουν τον θεατή στους χάρτες της φαντασίας χαϊδεύοντας  τη μνήμη, την επιθυμία, το χρόνο, το θάνατο, τα σύμβολα. Το ορατό και το αόρατο ακροβατεί ανάμεσα στην ιδέα και στην ύλη», είπε στο χαιρετισμό του ο διευθυντής των Εικαστικών Εργαστηρίων Νικόλας Μπλιάτκας, παρουσία του αντιδημάρχου Νάουσας Δημήτρη Μάντσιου, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τάσου Καραμπατζού και της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Τορορή.

Στη συνέχεια, κείμενα του βιβλίου «Αόρατες Πόλεις»  διάβασαν  τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Αίρεσις, ενώ παράλληλα η νεοσύστατη Ομάδα Φωτογραφίας των Εργαστηρίων παρουσιάζει τη δουλειά της στον ίδιο χώρο και τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής και μικτών υλών εκθέτουν τα έργα τους στο Αίθριο του 2ου ορόφου του Πολυχώρου Πολιτισμού « Βέτλανς».

 

 

 

 

 

 

 

 Διάρκεια έκθεσης : 20 – 30 Ιουνίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 6.00-9.00 μ.μ, Κυριακή 11.00 π.μ-2.00 μ.μ

 

 

Σχετικά Άρθρα