Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 09:26

Γιατί είναι σημαντικό να προβείτε σε δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού και ρύθμιση οφειλών στην Δ.Ο.Υ.;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον κώδωνα του κινδύνου είμαστε αναγκασμένοι ως λογιστές να χτυπήσουμε σε αγρότες, συνταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες  που έχουν οφειλές προς την Δ.Ο.Υ. Ο κίνδυνος κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακής κατάστασης ακόμη και για οφειλές της τάξεως των 50 ευρώ, υπάρχει και αναγκαίο είναι να προβούμε τόσο σε δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού όσο και σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών στην Δ.Ο.Υ.

Στο στόχαστρο της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μπαίνουν όλες οι κοινωνικές ομάδες είτε προέρχονται από αγροτικά εισοδήματα (επιδοτήσεις, επιστροφή Φ.Π.Α κα) είτε από συντάξεις, μισθώματα, επιδόματα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και σε όσους έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, όπου σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να τακτοποιούν την πληρωμή της δόσης τους μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει ορισθεί καθώς και  τα νέα πόσα που προκύπτουν και βρίσκονται εκτός ρύθμισης είτε να ρυθμιστούν εκ νέου είτε να πληρωθούν μέσα σε 15 ημέρες από την στιγμή που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση η ρύθμιση παύει να ισχύει και ο φορολογούμενους πλέον κινδυνεύει με κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού και περιουσίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για τακτοποίηση των οφειλών σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΙΚΕΠ-Λογιστικό Γραφείο ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ. Ερμού 35, Κοπανός.         Τηλ. Επικοινωνίας 2332042888

Σχετικά Άρθρα