Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 16:48

Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά της Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  με τίτλο «I, you, weMediterraneanCitizens» που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Νάουσας , έξι μαθήτριες με την συντονίστρια του προγράμματος κ. Ζιούζια Μαρία και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Βαρθολομαίο Ιωάννη, παρασκεύασαν παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά της Νάουσας  και της συνεργαζόμενης χώρας  Κροατίας.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου  στην κουζίνα του ξενοδοχείου  «Εσπερίδες»  με την καθοδήγηση του σεφ και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Μάντσιου Δημήτρη. Η παρουσίαση των φαγητών και των γλυκών των πέντε συνεργαζομένων χωρών στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου έγινε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο χώρο του  σχολείου  μας. Ακολούθησε  γιορτή όπου μαθητές και καθηγητές δοκίμασαν τα φαγητά  που  παρασκεύασαν οι μαθήτριες  αλλά και λιχουδιές και γλυκίσματα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών μας για την εκδήλωση.

Την παρουσίαση των φαγητών  αλλά και τις δραστηριότητες που προηγήθηκαν,  τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου μας κ. Μάντσιος Δημήτριος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ημαθίας κ. Μαυρίδου Αναστασία και η Υπεύθυνη των Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Ημαθίας κ. Σκεντερίδου Νόπη.                                                                        

  Ο Διευθυντής

 Βαρθολομαίος Ιωάννης

 

Σχετικά Άρθρα