Ημαθία - Αγροτικά
Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου σε αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού για ζητήματα που αφορούν τους αγρότες
Σειρά συναντήσεων με προέδρους και μέλη των Δ.Σ. καθώς και στελέχη αγροτικών συνεταιρισμών του νομού μας πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, με σκοπό να συζητήσει μαζί τους διάφορα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, από τη διάθεση των ροδάκινων μέχρι ζητήματα φορολογίας, ενίσχυσης του εισοδήματος κλπ.
Συμπύρηνο ροδάκινο: Συνάντηση αγροτών Ημαθίας και Πέλλας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ)ΚΕ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) κ. Κώστα Αποστόλου πραγματοποίησαν στις 23 Ιουνίου εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας στο γραφείο του στη Νάουσα.
Προτάσεις και προβλήματα των αγροτών στη συνάντηση του ΑΣ Ημαθίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο
Συνάντηση πραγματοποίησε χτες Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Βέροια.
ΑΣ Ημαθίας: «Απαράδεκτο φαινόμενο η μη ανακοίνωση τιμών πώλησης ροδάκινων και νεκταρινιών» – Ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας
Η φετινή παραγωγή ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες από παγετό και χαλαζοπτώσεις αλλά και δυσκολίες στην εκτέλεση εργασιών(αραίωση καρπών και συγκομιδή) λόγω της έλλειψης εργατών γης, θέμα το οποίο έστω και καθυστερημένα φαίνεται να βρήκε λύση μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας και Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Σκύδρας από τις 9 Απριλίου και την τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχαν οι δύο πρόεδροι των αντίστοιχων συλλόγων παρουσία του ΥπΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη. Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το δίκαιο αίτημα μας εισακούστηκε, με την κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος, επιλύοντας το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης (εργόσημο) των πολιτών τρίτης χώρας.
Δράσεις εύρεσης, αξιολόγησης και αξιοποίησης τοπικών ποικιλιών φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων
Οι τοπικές ποικιλίες οπωροφόρων δένδρων έχουν το χαρακτηριστικά της προσαρμογής τους στις εκάστοτε οικολογικές συνθήκες όπου έχουν αναπτυχθεί και είναι απαραίτητο πρωταρχικό υλικό για τη δημιουργία νέων ποικιλιών γιατί περιέχουν μοναδική συστάδα γονιδίων που διασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά της προσαρμοστικότητας και της παραγωγικότητας. Η διάσωσή και αξιοποίησή τους έχει τεράστια σημασία για την επίτευξη αειφορικής παραγωγής και την ασφάλεια της παραγωγής τροφίμων για τις επόμενες γενεές.