Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 10:52

“Αφρικής Μέθεξη”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To Niff, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 12ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, παρουσιάζει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού BETΛΑΝΣ, το βιβλίο της Ελένης Γκίνου Αφρικής Μέθεξη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Μανώλης Βαλσαμίδης,  Φιλόλογος- Θεολόγος- συγγραφέας, η κα Βέρα Αβραμίδου, Δ/ντρια του 5ου ΔΣ Νάουσας και η συγγραφέας.

 

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά η κα Δήμητρα Μητρέντζη με τη χορωδία Cantoatempo και η κα Σοφία Μπαλτζή με τη χορωδία του 1ου Λαππείου Γυμνασίου.

 

Αφρικής Μέθεξη: Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο - βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό - για την Αφρική, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άγνωστο κόσμο για την Ελλάδα, όπως  μυήσεις ενηλικίωσης, σκηνές δουλεμπορίου,  καραβάνια ελατιού, φυλές, μυστήρια σε βασίλεια κ.α.. 

250 φωτογραφίες ανθρώπων-τοπίων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων συνθέτουν τη μέθεξη της Αφρικής στον  πολιτισμό του παγκοσμίου, που η συγγραφέας και πανεπιστημιακή καθηγήτρια μεταφέρει σαν μια γλυκιά μέθη στην Ελλάδα.

 

 

Σχετικά Άρθρα