Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 19:28

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο του καθηγητή Χάρη Αθανασιάδη «Τα αποσυρθέντα βιβλία. Έθνος και σχολική ιστορία, 1858-2008»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017,  παρουσιάστηκε στο Χώρο Τεχνών Βέροιας το βιβλίο του καθηγητή Χάρη Αθανασιάδη «Τα αποσυρθέντα βιβλία. Έθνος και σχολική ιστορία, 1858-2008».

Αρχικά, ο συντονιστής Εμμανουήλ Ξυνάδας, διδάκτωρ εκκλησιαστικής ιστορίας, καλωσόρισε τον συγγραφέα και στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στο ζήτημα διαπραγμάτευσης του βιβλίου, το οποίο κινείται γύρω από την Ιστορία και τις χρήσεις της, καθώς επίσης και την σχολική ιστορία και τον τρόπο αντιμετώπισής της, διαχρονικά. Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησαν οι:Αντωνία Χαρίση και Αναστασία Ταναμπάση, διδάκτορες ιστορίας της εκπαίδευσης, οι οποίες παρουσίασαν αναλυτικά το περιεχόμενό του. Τέλος, το λόγο έλαβε ο συγγραφέας Χάρης Αθανασιάδης, ο οποίος μέσα από την τοποθέτησή του έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα όπως:

-          Τί είναι Ιστορία και ποιες οι χρήσεις της;  Ποιοι γράφουν την Ιστορία ή ποιοί έχουν το δικαίωμα να γράφουν Ιστορία;

-          Ποια η δουλειά του ιστορικού και πώς πρέπει να δουλεύει προκειμένου να θεωρείται ότι πληροί  τις αναγκαίες επιστημονικές προϋποθέσεις για να φέρει «επάξια» τον τίτλο του;

-          Τι είναι και πως γράφεται η σχολική Ιστορία;

-          Τι είδους ιστορικό μάθημα επιθυμούμε να διδάσκεται στα σχολεία σήμερα; 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"