Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 23:35

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Ο δήμαρχος Νάουσας προσπαθεί να καπηλευτεί το έργο της κυβέρνησης, για την αποπληρωμή και διαγραφή οφειλών από τη ΔΕΗ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι καταφανής η προσπάθεια που γίνεται από κάποιοι δήμαρχο του νομού μας να καπηλευτεί το έργο της κυβέρνησης, όσο αφορά την αποπληρωμή και διαγραφή οφειλών από τη ΔΕΗ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να αποδοθούν τα του Καίσαρα του Καίσαρη, θα πρέπει να πούμε σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ με τη συνεργασία των δήμων τα εξής:

  1. Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα ταμείο της τάξεως των 10 εκ. ευρώ γι΄αυτό το σκοπό. από τα πλεονάσματα.
  2. Στους δήμους θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή (έχει εκπρόσωπο τόσο ο δήμος, όσο και η ΔΕΗ), η οποία θα εγκρίνει τις αιτήσεις για τη διαγραφή των οφειλών των πολιτών
  3. Οι αιτήσεις που θα εγκριθούν από την επιτροπή  θα μεταβιβάζονται στην ΔΕΗ και
  4. Η ΔΕΗ θα ζητά από τα ταμείο να πληρωθούν οι εγκεκριμένες οφειλές των πολιτών, οι οποίες και θα διαγράφονται.

Είναι απλή η διαδικασία  και ΞΕΚΑΘΑΡΗ  ως προς τη συμμετοχή των Δήμων.

Με απλά λόγια, οι δήμοι συμμετέχουν στη όλη διαδικασία, αλλά δεν χρησιμοποιούν δικά τους  χρήματα για την αποπληρωμή των οφειλών. Οπότε όποια προσπάθεια δημάρχων ή δήμων να οικειοποιηθούν αυτό το ευεργέτημα και ατυχής είναι αλλά και  αναληθής.

Επίσης συνιστούμε τον δήμαρχο της Νάουσας να  αφήσει τις εκ του πονηρού ανακοινώσεις και να σπεύσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι δημότες να μην ενταχθούν … λόγω ολιγωρίας του.

 

                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΎΠΟΥ

                                              Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ