Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 00:10

Ερώτηση του Προκόπη Μπίλη για ενδεχόμενο Κέντρο Μεταναστών, Κουτσογιάννης : «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ενδεχόμενο της δημιουργία Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα, έφερε ως θέμα Προ Ημερήσιας Διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος Προκόπης Μπίλης, με το δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη να μιλάει για «κόκκινη γραμμή» σε τέτοιο ενδεχόμενο και για ανάκληση της απόφασης παραχώρησης των κτιρίων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Μπίλης είπε πως με το νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και με το προσφυγικό ρεύμα που παρατηρείται, τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο ζήτησε στήριξη  των δήμων για υποδοχή και φροντίδα αυτών των ανθρώπων , διαπιστώθηκε κινητικότητα στη Σχολή Αστυφυλάκων της Νάουσας. «Ρωτάω το δήμαρχο αν έχει υπάρξει τέτοια ενημέρωση από την ΚΕΔΕ», είπε.

«Οι μετανάστες είναι αποτέλεσμα πολιτικής και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γίνονται συνεχώς στον πλανήτη», δήλωσε ο Λάκης Λακηνάνος.

«Για τη Σχολή Αστυφυλάκων δεν ξέρω από πού  υπάρχουν  πηγές και πληροφορίες εγώ εχω κάνει τη δική μου προεργασία. Η δική μας σχολή θα φιλοξενήσει αυτό το χρόνο 450 άτομα από τις  Ακαδημίες της  Ελληνικής  Αστυνομίας . Δηλώνω ρητά και ξεκάθαρα σε περίπτωση αιφνιδιαστικής  τέτοιας απόφαση,  θα είμαστε κάθετα αντίθετοι και  θα ανακληθεί  η απόφαση παραχώρησης των κτιρίων  στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν γίνεται να μετατραπεί μέρος της περιοχής του Αγίου Νικολάου σε χώρο φύλαξης μεταναστών», κατέληξε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

 

Σχετικά Άρθρα