Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 12:49

Ήρεμο πολιτικό κλίμα, νίκη με οριακή πλειοψηφία στον πρώτο γύρο για τον "Κοινό Τόπο", ανάγκη για συναινέσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με βραχεία κεφαλή και με την διαφορά των 36 ψήφων,  ο «Κοινός Τόπος» και ο Νίκος Κουτσογιάννης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, με δεύτερο το συνδυασμό «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και υποψήφιο δήμαρχο το Νικόλα Καρανικόλα.

Άρα, οδηγούμαστε σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία την Κυριακή η οποία θα αναδείξει και το νέο δήμαρχο του διευρυμένου δήμου Νάουσας.

Αυτό που γνωρίζουμε ήδη όμως είναι οι έδρες του νέου δημοτικού συμβουλίου, όπως διαμορφώθηκε πλέον με την απλή αναλογική.

Ο «Κοινός Τόπος» θα έχει 12 δημοτικούς συμβούλους, το «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» 11 δημοτικούς συμβούλους, , η «Λαϊκή Συσπείρωση» 4 δημοτικούς συμβούλους, η «Δύναμη Δημιουργίας» 3 δημοτικούς συμβούλους και η «Νέα Πνοή» 3 δημοτικούς συμβούλους.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε όλοι πως στο νέο δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες, όχι στείρες προσωπικές αντιπαλότητες και σαματάς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει το σώμα και ο νέος δήμαρχος για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Αυτό είναι και το μήνυμα των εκλογών όχι μόνο στη Νάουσα, από τους πολίτες.

Στα συν της αναμέτρησης το ήρεμο πολιτικό κλίμα και η κίνηση του Γιάννη Μυλωνά να συναντήσει τους συνυποψήφιους του όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και τη δεύτερη Κυριακή, η Naousanews όπως και την πρώτη Κυριακή θα είναι στις επάλξεις.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και για τα καλά σας λόγια και για τη στήριξη σας.

 

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος