Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 23:12

Εύη (Ευμορφία) Δημητρίου-Χριστίδη - υποψήφια σύμβουλος - τοπική κοινότητα Νάουσας ΕΝΑ Μαζί - Νικόλας Καρανικόλας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όταν πριν αρκετό καιρό ο Νικόλας μου ζήτησε να συναντηθούμε ήξερα εκ των προτέρων το περιεχόμενο της συζήτησής μας μιας και το όνομά του ακουγόταν ήδη έντονα ως υποψηφίου Δημάρχου της Νάουσας. 

Αυτό που αναρωτιόμουν ωστόσο ήταν γιατί ένας άνθρωπος που κατόρθωσε να καταξιωθεί ακαδημαϊκά σε τόσο νεαρή ηλικία να θέλει να αφήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα για να γίνει Δήμαρχος. Με την ερώτηση μου αυτή λοιπόν ξεκίνησε η πρώτη κουβέντα μας. Η απάντησή του τροφή για σκέψη: «και τι νόημα έχει η γνώση αν μένει εγκλωβισμένη στα μυαλά ή στα συγγράμματα; γιατί να την παράγουμε αν δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας και μάλιστα αυτής που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε;» Στο πλαίσιο μιας τέτοιας αντίληψης η πρόταση του Νικόλα Καρανικόλα να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό του ήταν περισσότερο από τιμητική για μένα.


Είμαι η Εύη (Ευμορφία) Δημητρίου-Χριστίδη και γεννήθηκα το 1980 στη Νάουσα όπου κατοικώ και δραστηριοποιούμαι. Είμαι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό, και έχουμε δυο κόρες, 13 και 10 ετών.


Αποφοίτησα με άριστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας και στη συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο τμήμα και εξειδικεύτηκα στο γνωστικό αντικείμενο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης αποκτώντας με άριστα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Είμαι υποψήφια διδάκτορας και το ερευνητικό πεδίο της διδακτορικής διατριβής μου αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό ΑμΕΑ. Ερευνητικές εργασίες μου έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα. Από το 2004 έχω εργαστεί ως εργασιακή σύμβουλος, υπεύθυνη εκπαίδευσης και διασφάλισης ποιότητας και εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε φορείς Δια Βίου Μάθησης και επίσης ως επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της ΓΣΕΕ και ΓΣΒΕΕ. 


Η πρώτη μου επαφή με τα κοινά ήταν σε ηλικία 17 ετών όταν επιλέχτηκα να εκπροσωπήσω ως έφηβη βουλευτής το νομό Ημαθίας στη Β΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Η εμπειρία αυτή στάθηκε καθοριστική στο να επιζητώ και να αναλαμβάνω το ρόλο του ενεργού πολίτη στις επιμέρους κοινότητες που δραστηριοποιούμαι προσφέροντας ό, τι από τις γνώσεις μου μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο. Στο σημείο αυτό το όραμα μου για έναν Δήμο στη διοίκηση του οποίου θα αξιοποιούνται σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση συναντά το όραμα του Νικόλα και της ομάδας «ΕΝΑ ΜΑΖΙ».