Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 11:20

Πρώτο βραβείο για την Γ’ Τάξη του 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τους εορτασμούς της 25 Μαρτίου, η διαδικτυακή ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνων διοργάνωσαν τον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό 25marcheditathon για τον εμπλουτισμό λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821.

Στον διαγωνισμό αυτόν έλαβαν μέρος 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων μια ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιώργου Μάλλιου.

 Η ομάδα του Λαππείου ανέλαβε να εμπλουτίσει το λήμμα που αφορά τον Μετσοβίτη Φιλικό Δημήτριο Ίπατρο, ο οποίος το 1821 δολοφονήθηκε στα περίχωρα της Νάουσας.

 Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στις 25 Απριλίου και η ομάδα του Λαππείου Γυμνασίου κατέλαβε την 1η θέση. Η βράβευση του σχολείου θα πραγματοποιηθεί την 18η Μαΐου στην Παλιά Βουλή στην Αθήνα. Στην ομάδα μελέτης και συγγραφής συμμετείχαν οι εξής μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας: Ελίζα Αναστασιάδου, Κλεαρέτη Βελή, Ζωή Κασάπη, Δημήτρης Κελέσμητος, Κλεαρέτη, Κουρτοπούλου, Ιωσήφ Κουλιανίδης, Σοφία Λιόλιου, Έλενα Μήττα, Μαρία Φαλιά, Φωτεινή Φαρμάκη, Ερμιόνη Φώτη. Το λήμμα μπορείτε να το δείτε εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%8A%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82.

 Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμούhttp://www.25marcheditathon.gr/results/

Σχετικά Άρθρα