Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 21:36

Ανοικτή εκδήλωση του ΕΕΕΚ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το εθελοντικό εκπαιδευτικό δίκτυο υποστήριξης μαθητών/τριών Δήμου Νάουσας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 6:00μ.μ. στο πρώην Δημοτικό κατάστημα Ειρηνούπολης. Η κεντρική ιδέα σύστασης του δικτύου είναι να γνωρίσουν οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δήμου Νάουσας.

   Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Προεδρείο των Τοπικών Κοινοτήτων θα πραγματοποιηθούν μηνιαίες, κυκλικές ανοιχτές εκδηλώσεις στις τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες όπου υπάρχει μαθητικό δυναμικό, απογευματινές ώρες ώστε να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι παρευρισκόμενοι. Στη συνέχεια θα οριστούν δύο (2) ημέρες μηνιαίως, όπου τα Σχολεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό, απόγευμα, ούτως ώστε να δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και προσωπικής επαφής με το ευρύτερο σχολικό περιβάλλον.

  Οι τρεις σχολικές μονάδες (Ειδικό Νηπιαγωγείο, Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) συστεγάζονται γεγονός που εξυπηρετεί την αλληλοϋποστήριξη τους αλλά και τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας με τη κοινότητα, μεταμορφώνοντας το σχολικό πλαίσιο σε κύτταρο ανοιχτής επικοινωνίας, αλληλοεπίδρασης και διαμόρφωσης  της κοινωνικής πραγματικότητας.