Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Μαϊος 2019 22:06

Με επισημότητα παρά την κακοκαιρία οι εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρουσία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελου Τόλκα, του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά  των τεσσάρων βουλευτών της Ημαθίας και πλήθους επισήμων, πραγματοποιήθηκαν παρά την κακοκαιρία οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό  Μητροπολιτικό  Ναό της  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, δοξολογία, με τη συμμετοχή του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

 

Στη συνέχεια στο Χώρο Θυσίας «Στουμπάνους», διεξήχθη η επιμνημόσυνη δέηση  από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ρίψη Στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας από την Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Υπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων στο Χώρο Θυσίας.

 

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη καθώς και αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

 

Στη συνέχεια, στο μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», ο δήμαρχος Νάουσας  Νίκος Κουτσογιάννης κατέθεσε στεφάνι, ενώ η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

 

Τέλος, στο επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο «Βέρμιον», ο  δήμαρχος  Νάουσας, τόνισε το μεγαλείο ψυχής των Ναουσαίων, που έχοντας προνόμια από τον σουλτάνο, προτίμησαν να επαναστατήσουν για την ελευθερία τους και με τη σειρά της η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, υπογράμμισε το μεγαλείο ψυχής των Ναουσαίων χαρακτηρίζοντας το μια  λαμπρή σελίδα της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.