Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 19:12

Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η ομάδα Νε.Τ.Υ. (Νέοι-Τεχνολογία-Υγεία) του 1ου Γυμνασίου Νάουσας, αποτελούμενη από 30 παιδιά όλων των τάξεων, αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης, για ζητήματα που αφορούν στην Τεχνολογία καθώς και στις δυσάρεστες επιπτώσεις της στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων και των εφήβων ειδικότερα.

 Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 25/2/2019, ήταν η κ Δήμητρα Πουτούρη, αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, στο Εργαστήριο Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων με την ειδικότητα του Πραγματογνώμονα Ψηφιακής Ιατροδικαστικής.

Η κ Πουτούρη ενημέρωσε τα παιδιά του σχολείου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, πρόσφερε πολύτιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και των εφαρμογών του και τέλος τόνισε ότι όσο μαγευτικός και αν είναι ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά τους, τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Επομένως άγνοια εκ μέρους των χρηστών δεν επιτρέπεται.

 

Από το 1ο Γυμνάσιο Νάουσας