Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:34

«Τι δεν καταλαβαίνεις»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η θεατρική ομάδα καρπούζι ,υπόσχεται και φέτος άφθονο γέλιο.

Ξεκαρδιστικές στιγμές με τους : Τρύφων Γιαβάλκα, Ματίνα Τσένκου, Μαρία Καραϊσάρογλου, Γιάννη Καραμπέλκο, Γρηγόρη Γκιούρο, Θεοχάρη Χατζηιωαννίδη, Εύη Σμέρνου, Νίκο Θεοδωρίδη και Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.

 

 

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραμπέλκος

Σκηνογραφία: Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου

Μακιγιαζ: Ειρήνη Τσιούκα

Σκέψεις του συγγραφέα.

 

Μια κωμωδία της ¨σκληρής" πραγματικότητας που αναφέρεται στο γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο , τις πολιτικές εξελίξεις που  επηρεάζουν κατά το μέγιστο βαθμό την ζωή των ανθρώπων, τις καθορίζουν τα τοπικά και ξένα συμφέροντα.

   Ο "απλός" λαός εύκολα κατηγορεί τους πολιτικούς. Τους ταυτίζει με την διαπλοκή, την αναξιοκρατία και την ασυνειδησία. Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι και εμείς ο "απλός" λαός ενεργούμε ακριβώς το ίδιο ,αλλά στην κλίμακα που μας αναλογεί...και  αν κάποτε ανέλθουμε τα κοινωνικά στρώματα, θα διαπράττουμε ακριβώς τα ίδια και θα είμαστε ίδιοι με αυτούς που κατηγορούσαμε.

 

Κατ' εμέ,, το καλύτερο σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τους έλληνες, είναι να προσφέρεις θέατρο που θα τους χαλαρώσει, θα τους διασκεδάσει και ίσως τους ψυχαγωγήσει.

Ναι, το θέμα είναι βαρύ. Τα προβλήματα αληθινά. Οι διαπιστώσεις αναμενόμενες και δυσάρεστες. Σχετικά εύκολο το να παρουσιάσεις τέτοιου είδους θεματολογία με το ανάλογο ύφος. Βαρύ και δραματικό και ίσως (ποιοτικό) , για κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται ότι το θέατρο είναι ένα και απλώς αλλάζει μορφή. Πιο δύσκολο ,αυτή την τραγική ανθρώπινη ηθική παρακμή, να την παρουσιάσεις όσο πιο απλά γίνεται και με τρόπο που θα γίνει ευχάριστα αποδεκτή. Με χιούμορ......Ναι με χιούμορ.

Η ζωή όλων των ανθρώπων διάσημων και μη, δεν είναι μόνο στα υπουργεία και στα κέντρα αποφάσεων, αλλά και την κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα, στην πίστα στα μπουζούκια. Και επειδή η ζωή είναι πολυδιάστατη, δεν ήθελα με κανένα τρόπο να παρουσιάσω κάτι μονοδιάστατο.

 

Ελπίζω και εύχομαι ο κόσμος να μας τιμήσει με την παρουσία του και είμαι σίγουρος ότι θα ψυχαγωγηθεί.

Σχετικά Άρθρα