Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 20:49

«Πέντε Σιωπές»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2021- 2022

Σήλα Στήβενσον - ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ, σκηνοθεσία Γιάννης Παρασκευόπουλος

Online και δωρεάν, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, ώρα 9μ.μ.

 

Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, κάνει πρεμιέρα και online, δωρεάν, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, ώρα 9μ.μ.  στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο youtubeγια όσους δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν.

Για να παρακολουθήσετε την παράσταση αρκεί να κάνετε εγγραφή (subscribe) στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%94%CE%97.%CE%A0%CE%95.%CE%98%CE%95.+%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%99%CE%91%CE%A3,

*Κατάλληλο άνω των 16 ετών.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μία δυνατή κραυγή μέσα από πέντε σιωπές, εισχωρεί στον συναισθηματικό κόσμο των θεατών και σκαλίζει κατά βάθος συμπεριφορές, τοποθετήσεις και αντιδράσεις απέναντι σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ψυχικής, σωματικής, σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και γυναικών που μπορεί να έπεσαν κάποια στιγμή στην αντίληψή τους ή ακόμα και σε προσωπικά βιώματα στα όρια της κακοποίησης. Και παράλληλα μια ηχηρή «σιωπή» που ακούγεται σε όλες τις γωνιές της πόλης, από τη σκηνή του Χώρου Τεχνών, στην κεντρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με το έργο της Σήλα Στήβενσον «Πέντε Σιωπές».

Σοφία Γκαγκούση,Δημοσιογράφος/laosnews.gr

 

Παράσταση νευρώδης, απόλυτου συγχρονισμού, εναλλαγής συναισθημάτων και μηνυμάτων με καταιγιστικό τρόπο, παράσταση συνόλου και παράσταση του κάθε ηθοποιού ξεχωριστά, παράσταση που θύμισε την επιβλητικότητα και το πάθος της Αρχαίας Τραγωδίας να παίζεται δίπλα μας, με ήρωες καθημερινούς σαν εμάς. Οι φωνές τους, πολλές φορές να διαπερνούν το χώρο όλες μαζί, θύμιζαν το χορό της Αρχαίας Τραγωδίας. Ήμασταν κατά τον αριστοτελικό ορισμό της τραγωδίας αιχμάλωτοι του "ελέου και φόβου", περιμένοντας την "κάθαρση", τη λύτρωση.

Δήμητρα Σμυρνή, Φιλόλογος, Δημοσιογράφος/ faretra.info

 

Πρόκειται για μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παράσταση, με κείμενο «δυνατό» και υπέροχες ερμηνείες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στο σύνολο της η παράσταση είναι όντως μια «γροθιά στο στομάχι». Πρόκειται για μια παράσταση που θα έπρεπε να την δουν όλοι. Τόσο για τα μηνύματα που εκπέμπονται, όσο και για να αναμετρηθεί ο καθένας με την συνείδησή του. Ναι, είναι ένας καθρέφτης (έστω μεγεθυντικός) που καλείται ο θεατής να κοιτάξει βαθιά μέσα του. 

Νίκος  Βουδούρης, Δημοσιογράφος/ inveria.gr

 

Ξέρεις...'σφιξαν τα πράγματα. Ζόρικα τα "θέλω". Τσεκάρονται πια, στα κινητά. Για να δεις θέατρο, πρέπει να είναι κάτι που αξίζει. Πραγματικά. Η επιτυχία πλέον δεν είναι τυχαία. Οι άνθρωποι έρχονται κοντά μόνο εκεί που αγαπάνε "με κόπο". Έτσι φτιάχτηκαν οι "Πέντε Σιωπές" σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου: με αγάπη και κόπο. Έτσι αποτέλεσαν το talk of the...

Γιώργος Παπανικολάου/ Rejected.gr

 

Συντελεστές

Μετάφραση:Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία:Γιάννης Παρασκευόπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια:Ιωάννα Στεφανοπούλου

Πρωτότυπη Μουσική:Μάνος Μυλωνάκης

Κινησιολογία:Αφροδίτη Γεωργιάδου

Σχεδιασμός Φωτισμών:Αντώνης Στεφανόπουλος

Φωτογραφίες:Τάσος Θώμογλου

Βοηθός σκηνοθέτη:Βασίλειος Γαλουτζής

Βοηθός σκηνογράφου:Δημήτρης Γεωργόπουλος

Ηλεκτρολόγος – φωτιστής:Γιώργος Βέγκος

Ηχογράφηση – τελική μίξη :Αλέξανδρος Καροτσέρης

Βίντεο – μοντάζ:RomanFiliev- Πάυλος Τσανακτσίδης

Επικοινωνία:Κατερίνα Γρηγοριάδου

 

Διανομή

ΜΠΙΛΥ:Πέτρος Μαλιάρας

ΣΟΥΖΑΝ:Σταυρούλα Κουλούρη

ΤΖΑΝΕΤ:Μαρία Νεφέλη Παρασκευοπούλου

ΜΑΙΡΗ:Μάγδα Πένσου

ΕΝΑΣ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ:Κωστής Ζήνδρος

ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ :Φανή Κονδάρα

ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ:Κωνσταντίνος Ντομουχτσής

ΜΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ:Όλγα Παπαδοπούλου

ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ:Τάσος Κουτσάμπασης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ:Κατερίνα Γρηγοριάδου

 

Η ηχογράφηση και η μίξη της μουσικής έγινε στο -1 studio.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μάνος Μυλωνάκης (πιάνο, theremin, synthesizers, κρουστά, programming, ηχογραφήσεις πεδίου) Björk Óskarsdóttir (βιολί) Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο)

 

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=KOqXNUg8UIM