Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 14:59

Ξεκίνησε το δρώμενο Γενίτσαροι και Μπούλες στη Νάουσα (video, πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής, η «ναυαρχίδα» της Ναουσαίικης Αποκριάς, το δρώμενο Γενίτσαροι και Μπούλες.

Το πρωί στο παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», στην περιοχή «Μπατάνια», πραγματοποιήθηκε το Ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού.

 

 

Στη συνέχεια, τα 5 μπουλούκια με τους αρχηγούς τους και τις νύφες, πήραν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη και ακολούθησαν την καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη της Νάουσας.

 

 

 

Το απόγευμα στις 5, στην Πλατεία Αλωνίων έχουμε το  βγάλσιμο του πρόσωπου και χορό με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Στο πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου  τα μπουλούκια πηγαίνουν από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες.

 

 

 

Ακόμη, στην πλατεία Εμπορίου,  οι Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας κέρασαν Ναουσαίους και επισκέπτες, κάνοντας ένα  ένα μεγάλο τραπέζι με τοπικά κεράσματα: μπάτσος, λιαστές ντομάτες, γκαβόψαρα, λάχανο τουρσί, ντολμαδάκια, γίγαντες, μουσταλευριά, μάντζα, ντιπ πιπερόσαλτσας, γλυκά του κουταλιού, κρασί και τσίπουρο Ναούσης,

Τέλος, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, είχαμε την εικαστική παρέμβαση της ομάδας Lobart, με street art από θέματα της Ναουσαίικης αποκριάς στους εσωτερικούς τοίχους του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Η εικαστική δημιουργία θα γίνεται όλη τη διάρκεια της εβδομάδος και θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα.

Φωτορεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα