Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 15:00

Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Μπούλες» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το μοναδικό δρώμενο «Μπούλες»  στο επίκεντρο,  χιλιάδες  κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δέους, την κορύφωση της Ναουσαίικης Αποκριάς, το πρωί και μεσημέρι της Κυριακής.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε το Ντύσιμο της Μπούλας και το μάζεμα των  μπουλουκιού, ενώ στη συνέχεια στο δημαρχείο είχαμε το προσκύνημα των μπουλουκιών, όπου οι αρχηγοί  πήραν  διαδοχικά την άδεια από τον ΔήμαρχοΝικόλα Καρανικόλα   και ακολουθεί η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη.

Στη συνέχεια, στην Πλατεία Καρατάσου και σε όλη την πόλη πραγματοποιήθηκαν πολιστικές εκδηλώσεις από τους λαογραφικούς συλλογους της Νάουσας, διασκεδάζοντας τον κόσμο  που γέμισε την πλατεία.

Το απόγευμα στην Πλατεία Αλωνίων, θα πραγματοποιηθεί το πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες

Τέλος το βράδυ στην Πλατεία Διοικητηρίου («Καμμένα»),  θα πραγματοποιηθεί «Ο τελευταίος χορός της ημέρας», η κορύφωση του εθίμου όπου τα μπουλούκια χορεύουν τον τελευταίο χορό πριν αποχωρήσουν.