Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 10:51

Υποδεχόμαστε από την Ισπανία και την χώρα των Βάσκων το συγκρότημα GERO

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το χορευτικό συγκρότημα «GERO» προκύπτει από την πρωτοβουλία κάποιων γονέων του Axular Lizeoacon να προσπαθήσουν να προχωρήσουν λίγο περισσότερο στο χώρο του Euskal Dantza ( χοροί των Εουσκάδων).

 Αυτό το γκρουπ γνωρίζει ότι το αντικείμενο της μελέτης τους δεν πρέπει να είναι μόνo να διαφυλάσσεται και να φροντίζει την κουλτούρα τους αλλά να την δουλεύει και να δίνει βήματα προς τα μπροστά. Αποτέλεσμα όλης  αυτής της προσπάθειας είναι τα έξι ( 6 ) θεάματα, “Sasi Artean”, “Lamien Basoa”, “Talaia”, “Xereta”  “Argizaiola” e “Itzal Galdua”, δημιουργίες που  κάνουν επίκαιρους τους χορούς τους, στολίζοντας με άλλες μουσικές, ζωγραφίζοντας με φώτα, χαϊδεύοντας με σημερινές τεχνικές και μουσικά όργανα, καταφέρνοντας μ’ αυτό τον τρόπο θεάματα ελκυστικά, μοντέρνα και γεμάτα με συναίσθημα.

Μέχρι σήμερα το χορευτικό «GERO» έχει πραγματοποιήσει 21 διεθνείς περιοδείες στη Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σκωτία, Σερβία, Κροατία, Δανία, Σλοβενία, Ουαλία κ.α.. Επίσης έχει συμμετάσχει στο σημαντικό διαγωνισμό του  Llangollen στην Ουαλία το 2011 κερδίζοντας στην κατηγορία του παραδοσιακού χορού και στην κατηγορία των σολίστ χορευτών.

Σχετικά Άρθρα