Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 09:21

Αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η 5η Γιορτή Γης στη Χαρίεσσα-Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία και με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε στη Χαρίεσσα η 5η Γιορτή Γης την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019.

Η φετινή εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και γι' αυτό το λόγο στην εκδήλωση χόρεψαν μόνο τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας απέτισε ο Λευτέρης Παμπουχίδης, περιγράφοντας παραστατικά τη σφαγή από τους Τούρκους.

Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς χορούς του Πόντου παρουσίασαν το μικρό, το μεσαίο και το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν και φέτος η Ηλιάνα Παμπουχίδου και ο Σάββας Τσιτλακίδης.

Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας π. Παντελεήμονας, ο πατέρας Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο πρόεδρος της ΣΠΟΣ Καγκελίδης Αντώνιος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου, ο πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, o πρόεδρος της Τ.Κ Πατρίδας Σιδηρόπουλος, o πρόεδρος της Τ.Κ Αγγελοχωρίου Σταθόπουλος Ευθύμιος, o πρόεδρος της Τ.Κ Πολυπλατάνου Πρόϊος Χρήστος, ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης κι εκπρόσωποι Ποντιακών συλλόγων.

Αμέσως μετά ακολούθησε ποντιακό-λαϊκό γλέντι. Σε κάθε τραπέζι υπήρχε το γνωστό καλάθι «σήμα κατατεθέν» της Γιορτής  γεμάτο με τοπικά φρούτα για όλους τους επισκέπτες. Το γλυκό της φετινής βραδιάς ήταν παραδοσιακό ρεβανί με παγωτό γιαούρτι και λευκόσαρκο ροδάκινο Νάουσας, που επιμελήθηκε η ομάδα του Γιώργου Τζέπου ενώ την διακόσμηση της εκδήλωσης ανέλαβε για μια ακόμα χρονιά η Αθηνά Τζούρτζια.

Το Δ.Σ της Ευξείνου λέσχης Χαρίεσσας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδίας όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην 5η Γιορτή Γης, τους δεκάδες χορηγούς,τα Μ.Μ.Ε, αλλά και όλους τους εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την έναρξης της νέας χορευτικής χρονιάς την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Τηλ εγγραφών:6988620695