Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 14:37

«Γιορτές Νερού» από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας «Γιορτές Νερού», παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Τριανταφύλλου.

 

Όπως είπαν οι κύριοι Καρανικόλας και Τριανταφύλλου  , στο  πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, «Γιορτές Νερού» - Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας». Στο Άλσος Αγίου Νικολάου, στο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους υπεραιωνόβιο δάσος πλατάνων, σε συνδυασμό με το νερό του ποταμού της Αράπιτσας, το πράσινο και το νερό συνυπάρχουν σε μια συμφωνία ήχων και χρωμάτων.

Τόνισε πως οι «Γιορτές Νερού», το Φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου Νάουσας είναι μια νέα δράση, μια γιορτή ανοιχτή σε όλους, μία «συμφωνία» νερών, ποιημάτων και ήχων. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν να κινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ αποτελούν εκδηλώσεις που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τις γύρω περιοχές. Με πυρήνα τον Άγιο Νικόλαο, δύναται να διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Νάουσας με σημείο αναφοράς το υδάτινο στοιχείο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων που έχει διαμορφωθεί στο Άλσος του Αγίου Νικολάου όπως το παρουσίασε ο δήμαρχος Νάουσας και ο κ. Τριανταφύλλου  έχει ως εξής:

- Παρασκευή 28 Ιουλίου: Συναυλία με τις Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

- Σάββατο 29 Ιουλίου: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

- Κυριακή 30 Ιουλίου: «Μουσικό  πικ-νικ», ολοήμερη γιορτή με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων, παράλληλων δράσεων κλπ.

Η είσοδος στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για δημότες και επισκέπτες με την επίδειξη καρτών εισόδου στο χώρο του Άλσους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Δευτέρα 31 Ιουλίου με την συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και Γιώτας Νέγκα, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο «Φίλοι του Νοσοκομείου Νάουσας», για την ενίσχυση του κοινωνικού του έργου.