Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 21:39

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών «BILLIE & BELLOU: ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΔΥΟ ΖΑΡΙΕΣ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Ισότητας Φύλων σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών την συναυλία «BILLIE & BELLOU: ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΔΥΟ ΖΑΡΙΕΣ» με  Trio φωνή-πιάνο-κοντραμπάσο και συντελεστές τους: Ζωή Μάντζου – Τραγούδι, Αλέξανδρο Ιωσηφίδης – Πιάνο και Πάρη Τσενεκλίδης - Κοντραμπάσο

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ώρα 9μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο, μόνο με κάρτες ελεύθερης εισόδου (πληροφορίες – διάθεση καρτών ελεύθερης εισόδου: 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078100, 78101, 78113)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ PROJECT

Δύο καλλιτέχνιδες από δυο άκρες του κόσμου, ζώντας και δημιουργώντας την ίδια

περίπου εποχή φτάνουν και ακουμπούν τον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής με ένα

παράλληλο τρόπο. Τα κοινά τους πολλά: ασχολούνται και οι δύο με λαϊκές μουσικές, μουσικές που στην αρχή της καριέρας τους είναι περιθωριακές για το “έντεχνο” σύμπαν της μουσικής. Ζουν και οι δύο την άνοδο και την δόξα, από τα αλώνια στα σαλόνια σε 30 χρόνια. Διεκδικούν την αποδοχή της προσωπικότητας τους με κάθε τίμημα, δεν αλλάζουν την ψυχή τους για να πετύχουν αλλά απαιτούν από το σύμπαν να αλλάξει για να τις δεχτεί.

Σε μια αιώνια κόντρα με κάθε στερεότυπο, σε μια λυτρωτική σχέση και οι δυο με την τέχνη τους, τα κορίτσια γίνονται ιδέες. Αισθανόμαστε ένα χρέος να μην αφήσουμε το πνεύμα τους να αλλοτριωθεί μέσα σε ένα εμπορικό παραλήρημα, η Billie και η Μπέλλου δεν χωράνε σε αναβιώσεις. Είναι πάντα παρούσες στις δύσκολες στιγμές, να μας παρηγορούν και να μας παροτρύνουν να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντιμετωπίσουμε αυτούς που μας ζητάνε υποταγή.

Ο σκοπός της ενορχήστρωσης που κάνουμε είναι διττός, περιέχει το δίπολο Ανατολή-Δύση που μας χαρακτηρίζει και μας δυναμώνει. Από τη μια να συστήσουμε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε ένα διεθνές κοινό, με μια ενορχήστρωση που ν’ ανοίγει τα αμάθητα αυτιά χωρίς να χάνει την ουσία της πρώτης δημιουργίας. Από την άλλη να βγάλουμε την jazz από την ακαδημαϊκή φορμόλη, να νοιώσουμε πόσο δυνατά λαϊκά τραγούδια είναι το Gloomy Sunday ή το My Solitude.

 

Παραγωγή:Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

 

Διάρκειασυναυλίας 80'

Ημερομηνία:Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ώρα 9μ.μ.

Χώρος:Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Πληροφορίες – διάθεση καρτών ελεύθερης εισόδου: 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078100, 78101, 78113