Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Μαΐου 2022 10:19

Με δέος και συγκίνηση παρουσιάστηκε την, το κορυφαίο έργο του ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου, με τίτλο: «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ., Ελληνική ραψωδία»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με δέος και συγκίνηση παρακολούθησε το κοινό της Νάουσας την Κυριακή του Θωμά (1η Μαΐου),  στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας, το κορυφαίο έργο του ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου, με τίτλο: «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ., Ελληνική ραψωδία», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, με αφηγητές τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον ίδιο τον δημιουργό.

Σολίστες ήταν οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης και η Μαίρη Δούτση. Συμμετείχε μικτό φωνητικό σύνολο και το μουσικό σχήμα των αδελφών Τσαχουρίδη.

Επισημαίνεται ότι το έργο παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στην 188η Επέτειο το 2010 και το 2012, στην 190ή Επέτειο, σε τιμητική εκδήλωση – αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στην Εστία Μουσών, ο Δήμαρχος τίμησε τον ποιητή με το Μετάλλιο της Ηρωικής Πόλης, για την 35χρονη μέχρι τότε προσφορά του στη Τέχνη και τον πολιτισμό και για την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος του Ολοκαυτώματος, με το έργο του: «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ. Χ.,Ελληνική ραψωδία».