Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 10:25

Για πρώτη φορά η Νάουσα αποκτά το δικό της Concerto - Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γνωριμίας (pre-concert) του μουσικού έργου «Naousa Concerto» και του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Sergio Assad (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πολύ σημαντικό γεγονός πως η Νάουσα αποκτά το δικό της Concerto, αναδείχθηκε στην εκδήλωση  γνωριμίας (pre-concert) του μουσικού έργου «Naousa Concerto» , παρουσία του του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Sergio Assad.

Τ

ην εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ενώ ομιλητές ήταν ο   Δρ. Γιώργος-Ιούλιος Παπαδόπουλος  ο οποίος είχε την πιμέλεια και  συντονισμό της  παρουσίασης, ο  Sergio Assad συνθέτης του έργου και ο  Θάνος Μήτσαλας σολίστ στο έργο «Naousa Concerto».

Υπενθυμίζεται ότι το κοντσέρτο «Naousa Concerto» για κιθάρα και Συμφωνική Ορχήστρα του συνθέτη Sergio Assad, με την επιμέλεια του διεθνούς φήμης, Ναουσαίου σολίστα κιθάρας Θάνου Μήτσαλα, θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μίκης Θεοδωράκης», σήμερα  Σάββατο (30.04.2022) το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Η.Π. Νάουσας για την 200η Επέτειο  του Ολοκαυτώματος της πόλης.

Το έργο - με κύρια στοιχεία του την ιστορική - πολιτισμική φυσιογνωμία της Νάουσας και με παράλληλη κεντρική αναφορά στο “Ολοκαύτωμα” του 1822 ερμηνεύει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ο ζωντανός θρύλος συνθέτης-κιθαριστής Sergio Assad αποτύπωσε μουσικά σε ένα έργο προγραμματικού χαρακτήρα για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα, τα κεντρικότερα ιστορικά - πολιτισμικά στοιχεία της φυσιογνωμίας της πόλης.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ηχογράφησε το έργο με τον σπουδαίο διεθνούς φήμης Ναουσαίο κιθαρίστα Θάνο Μήτσαλα και το παρουσιάζει μαζί του σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης του “Ολοκαυτώματος” της Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Η μουσική διεύθυνση έχει ανατεθεί στον εξέχοντα αρχιμουσικό Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Πρόγραμμα: Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ.38 σε ρε, Κ.504 (της Πράγας)

Sergio Assad: “Naousa Concerto” για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα (Παγκόσμια πρεμιέρα)

Διεύθυνση Ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Συνεργασία: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μίκης Θεοδωράκης» (Σάββατο 30.04.2022)

Ώρα έναρξης: 20:45

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται με ειδικές προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται καθημερινά από την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας "Εστία Μουσών" τις ώρες 10:00-13:00. Για την είσοδο στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ισχύουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά (νόσησης ή εμβολιασμού).