Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 11:55

Πετυχημένο το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ναούσης, διοργάνωσε με επιτυχία, το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Νάουσα, στο πανέμορφο περιβάλλον των μαθητικών κατασκηνώσεων της Αγίας Τριάδας Νάουσας, το Σαββατοκύριακο14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Διοίκηση της Φ.Ε.Ν., εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση, μέσω της ένταξης του Σωματείου, στο μέτρο 19.2 CLLD/LEADERτου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) του ΥΠ.Α.Α.Τ, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τη στήριξη από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Πρόγραμμα που προκηρύχθηκε και διαχειρίζονται τα στελέχη της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ συμμετείχαν:

Ο Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κύριος Ορδουλίδης Γιώργος, ο οποίος μίλησε για «Το Δημοτικό τραγούδι ως συνέχεια της αρχαίας και Βυζαντινής μουσικής των Ελλήνων».

Ο μικρός Χατζηιωαννίδης Θεοχάρης και ο κύριος Τσαρνούχας Γιώργος, παρουσίασαν αποσπάσματα παραστάσεων του Καραγκιόζη.

Η κυρία Χατζηδήμου Δέσποινα Μαρία, παρουσίασε τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα.

Οι μικροί μαθητές της Φιλαρμονικής, παρουσίασαν παλιά παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του κυρίου Μπέκα Γιώργου και την καθοδήγηση της κυρίας Καλπαξίδου Σοφίας και Καλαϊτζή Νίκο, μέλη του Δ.Σ.

Η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ναούσης, παρουσίασε μελωδίες γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών, σε ενορχηστρώσεις του Αρχιμουσικού της κ. Φραγκοτσινό Κων/νο.

Το ποιοτικότατο και απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε, περιλάμβανε τις μελωδίες γνωστών ελληνικών και ξένων POP, ROCK και Jazz τραγουδιών.

Με τη σειρά που εμφανίστηκαν, συμμετείχαν επίσης και οι :

ThessalonikiYouthBand, με Αρχιμουσικό τον κ. Χρυσοχόου Νίκο.

Φιλαρμονική Σιάτισταςτου Δήμου Βοΐου με Αρχιμουσικό τον κ.Γκουζκούνη Νίκο.

Φιλαρμονική Μακρύγιαλουτου Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με Αρχιμουσικό τον κ.Κούκα Ιωάννη.

Φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάςμε Αρχιμουσικό τον κ.Κούκα Ιωάννη.

Φιλαρμονική Δήμου Βέροιαμε Αρχιμουσικό τον κ.Κυριακίδη Βαλάντη.

Όλοι οι Αρχιμουσικοί, ευχήθηκαν και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην καθιέρωση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ και εξέφρασαν την άποψη, πως θα ήταν ιδανικό, να λειτουργήσει στο συγκεκριμένο περιβάλλον, μαθητική – μουσική κατασκήνωση.

 

Την ιδέα για λειτουργία μαθητικής–μουσικής κατασκήνωσης, εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας, που υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει στην καθιέρωση του Φεστιβάλ και θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια, για τη λειτουργία μαθητικής–μουσικής κατασκήνωσης, όσο και ο Πρόεδρος της Φ.Ε.Ν. κ. Τσέλιος κατά τους χαιρετισμούς τους, στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών.

Οι διοργανωτές, είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για τα πολιτιστικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν, όχι όμως και από την συμμετοχή των συμπολιτών μας.

Θέλουν να ευχαριστήσουν και δημόσια, όλους όσους συμμετείχαν, τους βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στην πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και ανανεώνουν την πρόσκληση για το 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Νάουσα.

Για την Φ.Ε.Ν.

Σταύρος Τσέλιος

Πρόεδρος Δ.Σ.