Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 16:18

Στο «Chevalier» το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το μεγάλο βραβείο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου απονεμήθηκε στην ταινία «Chevalier», της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.  Το βραβείο ανακοινώθηκε από τον Πάβελ Παβλικόφσκι, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, του οποίου η ταινία «Ida» είχε πάρει το αντίστοιχο βραβείο το 2013.

«Το "Chevalier" είναι μια σπουδή στον ανδρικό ανταγωνισμό, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και ξεχωριστής σκηνοθέτιδας. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι συγχρόνως μια ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά και μια βαθιά ανησυχητική δήλωση για την κατάσταση της ανθρωπότητας στη Δύση», δήλωσε ο Παβλικόφσκι.

Η ιστορία της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Τσαγγάρη έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το «Attenberg» που διακρίθηκε διεθνώς ενώ, ενδιάμεσα και ανάμεσα σε άλλα, η σκηνοθέτης γύρισε το μικρού μήκους «The Capsule», πρωταγωνίστησε στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και συνεχίζει να ετοιμάζει το φιλόδοξο σχέδιο επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Duncharon».

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απέσπασε ο Ρόμπερτ Έγκερς για την ταινία «The Witch», βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ το «Sherpa» της Τζένιφερ Πίντον, βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το «An Old Dog's Diary» των Shai Heredia και Shumona Goel, ενώ η τιμητική διάκριση BFI Fellowship δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία φέτος συμμετείχε στο Φεστιβάλ με δύο ταινίες, το «Carol» και το «Truth».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα