Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:03

"Στάση Αλεξάνδρεια" - Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν ένα εργαστήριο κινηματογραφικής εκπαίδευσης μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος “Όλοι στο κάδρο” του  Νεανικού Πλάνου υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού).

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από 12-16 Οκτωβρίου 2020 στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο "Στάση Αλεξάνδρεια", που δημιούργησαν τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.

Δείτε την ταινία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=uQj50IUOdls&feature=emb_logo

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες: Μανώλης Μαρκόπουλος Αλέξανδρος Ξυλοκαγιάννης Χρήστος Παπαδόπουλος Νεφέλη Παπαδοπούλου Απόστολος Τσώτσης Κωνσταντίνα-Λυδία Χρόνη

Ευχαριστούμε θερμά το Νεανικό Πλάνο και τον κ. Κώστα Κορρέ για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διαχείριση του εκπαιδευτικού προγράμματος, την σκηνοθέτη του κινηματογραφικού εργαστηρίου Διονυσία Κοπανά και τον κ. Βαγγέλη Κατσιγιάννη για το μοντάζ. Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτριο Πανταζόπουλο και τον κ. Γρηγόριο Γιοβανόπουλο για την ιστορική διαδρομή, οι οποίοι αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην ιστορία του τόπου μας. Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Φλώρα Γώτη και τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας κ. Ευθύμιο Μπογδαμπεϊδη.

Περιγραφή Πενθήμερου Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την δημιουργία κριτικής και δημιουργικής ματιάς των μαθητών στα σχολεία. Το εργαστήριο ντοκιμαντέρ είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο μέσο, μη τυπικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία κριτικής, κοινωνικής και δημιουργικής συνείδησης των μαθητών. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου τα παιδιά μαθαίνουν την γλώσσα του κινηματογράφου, εξοικειώνονται με τις τεχνικές του και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, μυούνται στα εκφραστικά του μέσα και καθοδηγούνται στην έρευνα του επιλεγμένου θέματος καθώς και στη δημιουργία σεναριακού σχεδιάσματος που θα βοηθήσει στην οργάνωση των γυρισμάτων. Κατανοούν και μοιράζονται τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα. Μετά από μια σειρά μικρών ασκήσεων με την κάμερα, ακολουθεί η διαδικασία των γυρισμάτων και η ταινία ολοκληρώνεται, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο που είναι το μοντάζ.

Εκπαιδευτής-Σκηνοθέτις : Διονυσία Κοπανά

#CinemaEducation #NeanikoPlano #IASFF6 #IASFF #KINIMATODRASIS #Alexandria

 

Με εκτίμηση

ΔΣ ΚΙΝΗΜΤΑΤΟΔΡΑΣΙΣ