Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:12

Ομιλία των Φίλων του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας και της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας για τον Γεώργιο Κύρτση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας,σε συνεργασία με τηνΠολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος»,σας προσκαλούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020και ώρα 19.00 στονΠολυχώρο Πολιτισμού «Χριστόδουλος Λαναράς», Αίθουσα Βέτλανς,  για την  ομιλία της υποψηφίου διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας

Michela Corvino-Μπάτσαλα Κλασικής Φιλολόγου και Μεταφράστριας, ΜΑ με τον τίτλο: «Ε?ς Νάουσαν» Οι ανέκδοτες επιστολές του βιομηχάνου Γεωργίου Α. Κύρτση  σε Ναουσαίους συμπολίτες του  από το ιστορικό αρχείο του Παπάφειου Ιδρύματος.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο ειδικό επιστημονικό και ευρύτερο κοινό της πόλης οι ιδιόχειρες επιστολές που απέστειλε ο πρωτοπόρος της ναουσαίικης  βιομηχανίας Γεώργιος Αναστασίου Κύρτσηςσε συναδέλφους, φίλους και συγγενείς του στην Νάουσα των αρχών του 20ου αι. Οι επιστολές προέρχονται από το ιστορικό αρχείο του ιδρύματος Παπάφη στην Θεσσαλονίκη και έχουν επαγγελματικό αλλά και προσωπικό περιεχόμενο. Επιχειρηματικές συναλλαγές, λογιστικές καταμετρήσεις, φιλικές συζητήσεις αλλά και προσωπικά ζητήματα αναδύονται μέσα από τις γραμμές των επιστολών, που αποτελούν ένα ακόμη αρχειακό τεκμήριο πολύτιμο για την ανασύνθεση της ιστορίας της πόλης.