Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Μαϊος 2015 17:31

Στόχος παραμένει η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων (Φωτορεπορτάζ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρουσίας της Ραχήλ Μακρή(βουλευτού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ) και της Φρόσως Καρασαρλίδου (βουλευτού Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ) πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Νάουσα.

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαιτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ιο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτης Φανιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Παντελεήμων, επιμνημόσυνη Ομιλία   από τον κ. Κελεμουρίδη Ευριπίδη ( Γεν. Γραμματέα Ευξείνου Λέσχης  – Δικηγόρο ) και στη συνέχεια πορεία στο Μνημείο Γενοκτονίας στην Κεντρική Πύλη  του Πάρκου.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο  για τους 353.000 άταφους νεκρούς και κατάθεση στεφάνων.

Μετέπειτα στο Κτίριο Τουρπάλη– Πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσα, όπου στεγάζεται η Εύξεινος Λέσχη, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία των εκδηλώσεων με ομιλητή τον   Dr. Παύλο Κανονίδη, Αρχιτέκτων Μηχανικό -  Διευθυντής Διεθνών και Βαλκανικών Σχέσεων, Παρευξείνιας Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού, του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, ενώ προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα Προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα την Γενοκτονία το  Ποντιακού Ελληνισμού.

Τέλος το μεσημέρι, διεξήχθησαν Αγώνες  Σκάκι για μαθητές από   7 έως 15 ετών, στο Αναψυκτήριο Αγίου Νικολάου. 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα