Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 13:07

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα «Naoussa Urban Art Festival 2021»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν κτίρια σε κεντρικά σημεία της πόλης

 

Ο Δήμος Νάουσας, ο Σύλλογος Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Τέχνη σε Δημόσιο Χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, συνδιοργανώνουν το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021, το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2021».

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, σε σημεία της πόλης της Νάουσας (Λαϊκή Αγορά, Οδός Βύρωνος (Εστία Μουσών), οδός Σμύρνης & Γερβασίου) θα πραγματοποιούνται οι εικαστικές δράσεις με τη συμμετοχή ζωγράφων παγκόσμιας φήμης, προεξάρχοντος του Κλάους Κλίνγκερ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» της Urban Art παγκοσμίως, με εκατοντάδες έργα στην υφήλιο,  που τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO.

Συμμετέχουν, επίσης, οι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες Anna Radecka (Γαλλία), Tuha(Πολωνία), Λάκης Μουρατίδης (Ελλάδα) και οι Ναουσαίοι Αλέξανδρος Τσάκωνας, Ευγενία Περισοράτη, Καλλιόπη Λαφάρα. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα πλαισιώνεται με λογοτεχνικές, εικαστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, λογοτεχνών και εικαστικών από την Ελλάδα και την Γερμανία.

 

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Λαϊκή Αγορά της Νάουσας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου,Λαϊκή Αγορά, ώρα 19:00:  Τελετή έναρξης «NaoussaUrbanArt2021» στη Λαϊκή Αγορά της Νάουσας, στο χώρο των εικαστικών δράσεων.
  • Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη, ώρα 18:30: «Μανολίτο, Ρίκο, Φλου», συνδυασμός κουκλοθεάτρου, παντομίμας, ταχυδακτυλουργικής και θεατρικού αυτοσχεδιασμούαπό το θέατρο κούκλας και μιμικής «ΦΑΤΣΕΣ».Σενάριο-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Χρήστος Αναστασόπουλος.
  • Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, κατάστημα «ΚΙΟΣΚΙ» στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, ώρα 18:30: Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Το Δέντρο» (εκδόσεις Φιλύρα)του Χρήστου Αναστασόπουλου.
  • Σάββατο 2 Οκτωβρίου,κατάστημα «ΚΙΟΣΚΙ» στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, ώρα 18:30: Παρουσίαση βιβλίου «Ο Μισθοφόρος Μινώταυρος (Διηγήματα)». (Εκδόσεις UniversityStudioPress) του Μιχάλη Πατένταλη και τελετή λήξης του «NaoussaUrbanArtFestival2021».

Λόγω των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, θα τηρηθούν αυστηρά και πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τη νόσο Covid-19. Σε περίπτωση παράτασης ή επιβολής νέων μέτρων, το πρόγραμμα εκδηλώσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί.