Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 12:12

Θέατρο σκιών. Καραγκιόζης. Μια τέχνη παραδοσιακή, όσο και επίκαιρη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα παρακολουθήσετε μια ιστορία, η οποία φέρνει τον Καραγκιόζη στα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού. Ο Καραγκιόζης είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας – θα βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στον αγώνα της ελευθερίας.

Ο χρόνος;Μάρτιος του 1821.

Ο τόπος;Μια πόλη, ένα χωριό σε κάποια γωνιά της Ελλάδας.Μπορεί νά ‘ναι και στη Νάουσα...

Ένας γενναίος πολεμιστής, ο καπετάν Ανδρόνικος, και το ασκέρι του, έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του αυταρχικού Φεϋζουλάχ πασά. Το επιτελείο του πασά πληροφορείται ότι οι Έλληνες είναι ανίκητοι επειδή έχουν κάποιο θαυματουργό δισκοπότηρο – και αποφασίζουν να το πάρουν στα χέρια τους πάση θυσία. Όμως, ο φύλακας του δισκοπότηρου δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη...

Ο θίασος «Χαρούμενες Σκιές», παρουσιάζει μια περιπετειώδη κωμωδία εμπνευσμένη από την επανάσταση του 1821. Με χαρακτήρα επιθεώρησης, ο Καραγκιόζης δίνει το παρών σχολιάζοντας θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Ελλάδα. Θα καταφέρει παράλληλα να δώσει λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, δείχνοντας στους νεαρούς θεατές τη σημασία της ευστροφίας.

Ετοιμαστείτε να δείτε μια μοναδική υπερπαραγωγή, με 21 πολύχρωμες φιγούρες και κατάμεστη από παραδοσιακή μουσική! Είναι μια από τις νεώτερες παραστάσεις του θεάτρου σκιών, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη βόρεια Ελλάδα.

Σας περιμένουμε στο θερινό δημοτικό θέατρο Νάουσας, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.Θα δωθεί δώρο σε κάθε παιδί.

Συντελεστές παράστασης:

Σενάριο: Τάκης Παλαιοθόδωρος
Διασκευή-σκηνοθεσία: Ορφέας Καλλιντζής
Εμψύχωση-ερμηνεία: Ορφέας Καλλιντζής
Κίνηση – χειρισμός φιγουρών: Ηλίας Κυρατσούς, Ορφέας Καλλιντζής
Κατασκευή φιγουρών και σκηνικών: Δημήτρης Μπερέκος, Ορφέας Καλλιντζής

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από το σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-karagkiozis-kai-to-hryso-diskopotiro/, στο τηλέφωνο 11876, και στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης. Για κάθε πληροφορία σχετικά με την παράσταση, μπορείτε να καλέσετε στο 6976965043.

Η διάρκεια της παράστασης είναι60 λεπτά περίπου. Είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 μέχρι ...104 ετών.