Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 20:08

Η Street Art μέσα από τα μάτια της Dizi Alex

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η γνωστή Street Artist Dizi Alex επισκέφτηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας. Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα « Το Graffiti στη Βέροια »είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την καλλιτέχνη και να της υποβάλουν ερωτήσεις που αφορούν την θέση της γυναίκας στο κίνημα του Graffiti, το Graffitiως μορφή τέχνης και την επιρροή του στον δημόσιο αστικό χώρο.

Το Πρόγραμμα του σχολείου εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με Τίτλο: «Graffiti το εικαστικό κίνημα του δρόμου -σε συνάρτηση με το Δημόσιο Αστικό Χώρο-Τέχνη ή Βανδαλισμός;».

Η καλλιτέχνης μοιράστηκε με τους μαθητές/τριες την εμπειρία της στην κατάκτηση της 1ης θέσης σε Πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα «Ο καταναλωτής στον 21ο αιώνα», το 2000. Τέλος, με την βοήθεια της Dizi, οι μαθητές/τριες έκαναν μικρές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στους τοίχους του σχολείου βασιζόμενοι στην τεχνική του Stencil.

Ο Διευθυντής του σχολείου Παπαγεωργίου Κυριάκος, οι μαθητές/τριες, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Κατσιγιαννοπούλου Σταματία-Εικαστικός, Ζιώγος Γιώργος - Φιλόλογος και Ψαρά Ελένη - Πληροφορικός, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την καλλιτέχνη για την άμεση και θερμή ανταπόκριση της στην πρόσκληση του σχολείου μας.