Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 11:39

Συγκίνηση στην παρουσίαση των απομνημονευμάτων του Χρήστου Μπαταντζή «Το Δικό Μου Θέατρο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η συγκίνηση ήταν το  κυρίαρχο συναίσθημα κατά την παρουσίαση των απομνημονευμάτων του Χρήστου Μπαταντζή με τίτλο «Το Δικό Μου Θέατρο», το βράδυ της Τετάρτης στο Θερινό Θέατρο Νάουσας.

Για το βιβλίο μίλησε ο Δημήτρης Μουρατίδης, π ρολόγισε η  η Δάνα Πετρά·ενώ Handpan έπαιξε  ο Δάνης Ιορδανίδης.

Το βιβλίο κυκλοφορρεί  από τον εκδοτικό οίκο της πόλης μας «Ἀνάλεκτο» και πρόκειται για μία ελκυστική και γλαφυρή διήγηση που καταγράφει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ερασιτεχνικού θεάτρου της περιοχής μας.

Ο Χρήστος Μπαταντζής, ένας από τους πιο παραγωγικούς «θεατρανθρώπους» της Νάουσας, έχει σκηνοθε­τήσει πάνω από είκοσι θεατρικές παραστάσεις και επετειακές εκδηλώσεις, και έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων σε θεατρικούς διαγωνισμούς. Στα θεατρικά του απομνημονεύματα περιγράφει την 40χρονη πορεία του στην θεα­τρική σκηνοθεσία, και ανιστορεί λεπτομέρειες και παραλειπόμενα από τις παραστάσεις που έστησε. Συγγραφέας θεατρικών έργων και ο ίδιος, καταπιάστηκε επίσης με κείμενα των: Αισχύλου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Καζαντζάκη, Βάρναλη, Περεσιάδη, Καρρά, Σκούρτη, Χειμωνά, Μποστ, Βιτράκ, κ.ά. Το βιβλίο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ανέκδοτα θεατρικά κείμενα και πολυσέλιδο ένθετο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις παρα­στάσεις.