Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 11:46

(ξανα)σήκωσαν τον ήλιο του πολιτισμού…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας, πιστή στις αρχές της, σηκώνει τον ήλιο του πολιτισμού πάνω απ’ την ψυχοφθόρο πραγματικότητα, παρουσιάζοντας ποιοτικές εκδηλώσεις τέχνης”. Μ’ αυτά τα λόγια η ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ. χαιρέτισε τους προσκεκλημένους της, στην ΕΣΤΙΑ ΜΟΥΣΩΝ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Εκεί έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ΑΧΛΥΣ, ενός βιωματικού μυθιστορήματος του φιλολόγου Βαγγέλη Τσιρώνη, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, την οποία επιμελήθηκε ο συμπολίτης φιλόλογος Μερκούριος Γιάντσης.

Αναμφίβολα ήταν μια εκδήλωση διαφορετική, από άλλες του είδους της, την οποία παρακολούθησαν και αρκετοί εκπαιδευτικοί. Ξεκίνησε με σχετική –συγκλονιστική- μουσική ερμηνεία, επενδεδυμένη με ανάλογο βίντεο και έκλεισε με τραγούδια – εκτελεσμένα απ’ τον πιανίστα Γιάννη Ντακούμη και τη σοπράνο Μαρία Τσιρώνη.

Στο κύριο μέρος της παράστασης μέλη και φίλοι της Λογοτεχνικής Συντροφιάς δραματοποίησαν τους ήρωες του βιβλίου. Συμμετείχαν, κατά σειρά εμφάνισης οι: Γιώργος Τσαρνούχας, Ντίνα Λουμπουρδή – Παλιομπέη, Μαρία Σαββίδου, Γιώργος Αγγελιδάκης, Μαρία Ρέντη, Δημήτρης Ντίκας, Γρηγόρης Σακαλής, Ανδρονίκη Κολτσάκη.

Η ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ. έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα ομιλούν βιβλίο ποίησης, προσφορά σε άτομα με περιορισμένη όραση, που υπάρχει –ελεύθερο- στο διαδίκτυο. Επίσης έχει κάνει μια μουσικοποιητική παρουσίαση στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΕΤΖΙΣΤΡΟ του ακορντεονίστα –στην ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου- Βασίλη Δρογκάρη, το οποίο προλόγισε ο ίδιος ο συνθέτης και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.